22. januar 2019
Vikingeskibshallen er i en sørgelig forfatning. Vikingeskibsmuseets direktør, Tinna Damgård-Sørensen, ser ingen mulighed for, at bygningen i fremtiden kan blive et sikkert hjem for Skuldelev-skibene, og uden mulighed for at udstille dem mister museet hele sit omdrejningspunkt og sin primære attraktion.  Foto: Kenn Thomsen
Vikingeskibshallen er i en sørgelig forfatning. Vikingeskibsmuseets direktør, Tinna Damgård-Sørensen, ser ingen mulighed for, at bygningen i fremtiden kan blive et sikkert hjem for Skuldelev-skibene, og uden mulighed for at udstille dem mister museet hele sit omdrejningspunkt og sin primære attraktion. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uden affredning vil Vikingeskibsmuseet dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uden affredning vil Vikingeskibsmuseet dø
Roskilde - 17. januar 2018 kl. 12:56
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vikingeskibsmuseets bestyrelse har klaget til kulturminister Mette Bock (LA) over, at Slots- og Kulturstyrelsen har afvist museets ansøgning om at hæve fredningen af Vikingeskibshallen. Klagen støttes af helt nye undersøgelser lavet af Rambøll.

arrow Læs også: Arkitekter slår alarm for Vikingeskibshallen

Uanset om ministeren siger ja eller nej til affredning, skal Skuldelev-skibene, som tilhører Nationalmuseet, flyttes midlertidigt. Og i sidste uge blev det klart, hvilke krav Nationalmuseet har til de midlertidige rammer for skibene. De skal bl.a. placeres betydeligt højere over vandet, end tilfældet er i dag. Og derfor har Vikingeskibsmuseets direktør Tinna Damgård-Sørensen mere end svært ved at forestille sig, at Nationalmuseet derefter vil acceptere, at de 100 år gamle skibe kommer tilbage i en renoveret udstillingshal, hvor sikkerheden end ikke lever op til, hvad der kræves for en midlertidig placering.

- Det er ikke for at true nogen, men blot for at sige, at det er et realistisk scenarie. Hvis vi kommer i den ulykkelige situation, at vi ikke længere kan udstille skibene, så er det sket for museet, og så mister Danmark et trestjernet museum. Selvfølgelig tiltrækker museumsøen med alle sine aktiviteter rigtig mange mennesker, men over 70 procent af vores gæster kommer hertil fra udlandet, og de kommer for at se skibene. Uden dem vil der slet ikke være økonomisk grundlag for at drive det museum, vi har i dag, siger Tinna Damgård-Sørensen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis.

arrow Vikingeskibsmuseet får ophævet sin fredning
30. august 2018 kl. 12:21 Opdateret: kl. 14:32
arrow Vikingeskibsmuseet anker frednings-afgørelse
20. december 2017 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
arrow Vikingeskibsmuseet får afslag på affredning
19. december 2017 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk