21. juli 2019
9. klasserne vil have en fælles fest med alkohol på sidste skoledag, så det har de selv arrangeret, når kommunen ikke vil. Der bliver alligevel noget voksenopsyn for at forhindre, at de unge ender i en situation, de ikke kan håndtere. Foto: Christian Mikkelsen
9. klasserne vil have en fælles fest med alkohol på sidste skoledag, så det har de selv arrangeret, når kommunen ikke vil. Der bliver alligevel noget voksenopsyn for at forhindre, at de unge ender i en situation, de ikke kan håndtere. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uautoriseret sidste skoledag får voksenopsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uautoriseret sidste skoledag får voksenopsyn
Roskilde - 12. februar 2019 kl. 13:32
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op mod 500 unge i 15-årsalderen bliver ikke overladt helt til sig selv på sidste skoledag, hvor de selv vil stable en fest på benene i Folkeparken, når nu skole- og børneudvalget har besluttet at aflyse den fælles fest, fordi de ikke vil danne ramme om de unges alkoholindtag.

Klubberne har hidtil holdt opsyn med festlighederne, og de vil formentlig også troppe op i Folkeparken.

- Vi er normalt nede i Folkeparken om fredagen i sommerperioden, når der er almindelig fredagshygge. Vi har ikke besluttet, hvordan det bliver på sidste skoledag, men det kunne jeg godt forestille mig, vi også vil gøre der, siger Olav Clausen, der er leder af Klub Roskilde Vest.

De unge får også opbakning i Folkeparken fra en gruppe voksne, der har organiseret sig via Facebook.

- Jeg synes, det er vigtigt at skabe trygge rammer for de unge og lære dem at håndtere tingene på en ordentlig måde frem for at forbyde dem at drikke alkohol og tro, de bare retter ind. Det er en forkert måde at gøre det på, og derfor vil jeg gerne støtte op om, at de ikke skal stå i en situation, de ikke kan håndtere, så de får positive minder fra den dag, siger Christina Rodholm, der har taget iniativ til voksenhjælpen og selv er lærer for en 9. klasse.

Uanset om der er voksenopsyn eller ej, er det ikke afgangselevernes foretrukne løsning at holde sidste skoledag i Folkeparken frem for en kommunalt koordineret fest for alle skolerne.

- Vi synes, det er fedt, at der er kommet et andet alternativ, men det er stadig utrygt at være sted, hvor alle bare kan dukke op, og hvor vi ikke er sikret, at det bare er en fest for alle 9.- og 10. klasser, siger Nikoline Petersen, der går i 9. klasse på Dåstrup Skole.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk