19. september 2019
Tre mænd sad varetægtsfængslet i to måneder efter at være blevet taget for tyveri, men i retten fik de kun en betinget dom. Foto: Kim Rasmussen
Tre mænd sad varetægtsfængslet i to måneder efter at være blevet taget for tyveri, men i retten fik de kun en betinget dom. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyveknægte har udsigt til erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyveknægte har udsigt til erstatning
Roskilde - 16. maj 2019 kl. 06:09
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en natlig tissetur, der førte til, at et tyveri af nogle varebiler og en minilæsser blev opdaget på landbrugs- og maskinvirksomheden Smedegaarden på Køgevej. Tyveriet fandt sted natten til den 1. december 2017, hvor en mand i forbindelse med toiletbesøget opdagede, at der var tændt lys i en lagerhal. Da han gik ud for at undersøge det, kørte to varebiler væk i høj fart, og det viste sig, at en metalport var ødelagt, og minilæsseren og bilerne manglede.

Gerningsmændene fik dog ikke mange timer på fri fod, for minilæsseren var udstyret med en sporingsenhed, som ledte politiet til Vordingborg-egnen, hvor de tre tyve blev anholdt. Inden dagen var omme, havde de været i grundlovsforhør og var blevet fængslet, og de tilbragte både jul og nytår bag tremmer. Først ved udgangen af januar blev de sat på fri fod.

Nu er det retslige efterspil afgjort ved Retten i Roskilde, hvor alle tre tilstod tyveriet af værdier for små 400.000 kroner. Hver af tyvene blev idømt seks måneders fængsel, men straffene blev gjort betinget med et års prøvetid. Den endelige dom stod dermed ikke mål med den frihedsberøvelse, der skete under varetægtsfængslingen, og dermed er der basis for, at de tre tyve kan søge økonomisk kompensation for uberettiget frihedsberøvelse.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk