20. september 2021
Lene Skree-Lassen og de andre i pølsevognen på Stændertorvet har haft travlt med at betjene og vejlede Roskildes mange danske og udenlandske turister i løbet af sommeren.
Lene Skree-Lassen og de andre i pølsevognen på Stændertorvet har haft travlt med at betjene og vejlede Roskildes mange danske og udenlandske turister i løbet af sommeren.
Foto: Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyskerne kom efter jyderne: God turistsæson i pølsevognen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskerne kom efter jyderne: God turistsæson i pølsevognen
Roskilde - 15. september 2021 kl. 06:33
Af Torben Kristensen

Pølsevognen på Stændertorvet har haft en fin turistsæson med masser af gæster, fortæller ejeren Lene Skree-Lassen, der fra sin centrale placering følger godt med i alt, der foregår i byen.

Midt på sommeren i skoleferien, var der især danske turister i Roskilde. Det var især jyder fra Aarhus og opefter, og de skulle have hotdog med bløde løg.

Fra august var det så de udenlandske turister, der dominerede. Her kom flest tyskere, men også mange hollændere og franskmænd var forbi.

Tyskerne spiste især bøfsandwich og pølser, som de kender hjemmefra, mens franskmændene ville have 'fricadelles', som de også har hørt om før.

- Folk kommer til Roskilde for at opleve Domkirken og Vikingeskibene, og så ligger vi jo godt lige ved siden af, forklarer Lene Skree-Lassen.

Turist-vejledning

Hun og det øvrige personale i pølsevognen må også påtage sig rollen som turist-vejledere, efter at kommunen har lukket det tidligere Turistkontor i det gamle rådhus.

- Her kan vi tale både tysk og engelsk, og så bliver mange af gæsterne jo glædeligt overrasket, når de finder ud af det.

- Men de fleste af turisterne til Roskilde bor jo ikke her. De kommer på en 1 dags-tur fra København eller fra de store sommerhus-området i Odsherred, fortæller hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk