22. oktober 2019
Fremtidens hus i Vindinge havde rejsegilde i fredags. Sammen med den store garage sprænger det rammen for, hvor meget der må bygges på grunden. Foto: Peter Dalby
Fremtidens hus i Vindinge havde rejsegilde i fredags. Sammen med den store garage sprænger det rammen for, hvor meget der må bygges på grunden. Foto: Peter Dalby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tv-program løftestang for dispensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-program løftestang for dispensation
Roskilde - 15. maj 2019 kl. 13:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremtidens hus er ved at blive bygget i Vindinge, men rammerne er for snævre, mener bygherren, Eurodan-huse, som har søgt om dispensation fra bebyggelsesprocenten. Står det til kommunens forvaltning, bliver ansøgningen dog afvist.

Huset er på 1996 kvadratmeter og tænkes udstyret med en garage på 52 kvadratmeter. Sammen med yderligere to overdækkede arealer giver det en bebyggelsesprocent på 36,7. Der kan ske fradrag fra sekundære bygninger, men højst på 35 kvadratmeter, og det er ikke nok til at komme ned på en bebyggelsesprocent på 30, som byrådet har fastsat som loft.

Eurodan-huse har blandt andet begrundet sin dispensationsansøgning med, at de bygger »fremtidens hus« som et prøvehus, hvor de gerne vil vise alt, hvad de kan bygge, og at projektet desuden får særlig opmærksomhed, fordi der bliver lavet et tv-program om det.

Omvendt mener forvaltningen, at et (for) stort udstillingshus ville være et uheldigt signal at sende til interesserede huskøbere om, hvad kommunen vil gå med til at opføre på en grund på 716 kvadratmeter, og at en dispensation til Eurodan-huse vil kunne give en uheldig præcedens for hele lokalplanområdet. Forvaltningen mener desuden, at det sagtens kan lade sig gøre at reducere enten huset eller garagen med 15 kvadratmeter, så reglerne bliver overholdt.

I sidste ende bliver det politikerne, der skal tage stilling til, om Eurodan-huses ansøgning om dispensation skal imødekommes. Det sker på plan- og teknikudvalgets møde torsdag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk