23. september 2021
Kong Frederiks og drionning Ingrids tre døtre efter kransenedlæggelse. Forrest dronning Margrethe sammen med prins Henrik, derefter prinsesse Benedikte og prins Richard og prinsesse Anne-Marie og kong Konstantin.
gallery icon

Se billedserie

Kong Frederiks og drionning Ingrids tre døtre efter kransenedlæggelse. Forrest dronning Margrethe sammen med prins Henrik, derefter prinsesse Benedikte og prins Richard og prinsesse Anne-Marie og kong Konstantin.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusinder tog imod dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusinder tog imod dronningen
Opdateret 25. januar 2012 kl. 13:00
Roskilde - 14. januar 2012 kl. 11:40
Af Steen Østbjerg
Roskilde: Dronning Margrethe fik en hjertelig velkomst, da hun kom til Roskilde lørdag formiddag for at lægge en krans ved sine forældres grav.

Ved Roskilde Station, hvortil dronningen og prinsen og resten af det kongelige følge var ankommet med særtog, havde et par hundrede taget opstilling for at få det første glimt af de kongelige, og fra kort afstand fik de et kort glimt af hovedpersonerne.
arrow Læs også: Billeder: De kongelige på balkonen

Ved Roskilde Domkirke ventede omkring et par tusinde, som både viftede med flag og råbte tillykke. Først rullede bussen med dronningens nærmeste familie ind på Domkiirkepladsen, og et minut i 10 ankom Krone 1 med dronningen og prins Henrik, som blev budt velkommen af menighedsrådets formand Lis M. Frederiksen og næstformand Per Hors.

Mens kirkeklokkerne ringede klokken 10, gik hele det kongelige følge over til gravstedet for kong Frederik d. 9. og dronning Ingrid, og efter at kongelig hofkonfessionarius Erik Norman Svendsen havde læst en kort tekst, nedlagde dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie hver sin krans på forældrenes grav.

Fire minutter over 10 var seancen overstået. Med dronningen og prinsgemalen i spidsen gik forsamlingen tilbage til køretøjerne, og efter endnu et håndtryk til menighedsrådets repræsentanter og et par vink til tilskuerne blev kursen sat tilbage mod København. Først forlod Krone 1 pladsen, og minutter efter var alle passagerer på plads i bussen, som derpå fulgte i kølvandet på Krone 1.

Imens de kongelige var i byen, var Algade som støvsuget for mennesker. Seks minutter over 10 kunne bylivet vende tilbage til sin vante gænge.
arrow Se det unikke panoramafoto fra Koncerthuset
15. januar 2012 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:37
arrow Felix og Nicolai festede med farmor
15. januar 2012 kl. 00:04 Opdateret: kl. 15:00
arrow Billeder: Dronningens røde løber
14. januar 2012 kl. 20:14 Opdateret: kl. 10:39
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk