15. december 2019
Tour de Taxa cykler til Paris for at samle ind til Julemærkefonden. Team København havde fredag morgen afgang fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Tour de Taxa cykler til Paris for at samle ind til Julemærkefonden. Team København havde fredag morgen afgang fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turen går til Paris: Cykler for julemærkehjemmene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turen går til Paris: Cykler for julemærkehjemmene
Roskilde - 19. juli 2019 kl. 09:41
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

26 ryttere fra cykelholdet Tour de Taxas Team København drog fredag morgen af sted fra Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde for at sætte kursen mod Paris. Forude venter otte etaper, som hver er på cirka 200 kilometer, med undtagelse af den sidste etape fredag den 26. juli ind til Paris, der »kun« er på 100 kilometer.

arrow Læs også: Cykeltur til Paris udviklede Petras forhold til sin far

Formålet med Tour de Taxa er at samle ind til julemærkehjemmene, og der er fem hold på landsplan. Med på Team København er blandt andre Claus Ulriksen fra Tune, som også var med sidste år, men denne gang får selskab af sin 22-årige datter Petra, som bor i Roskilde.

- Min kone og min datter tog imod os i Paris sidste år, og Petra syntes, det så hyggeligt ud og sagde, at hun gerne ville prøve det, fortæller Claus Ulriksen.

- Jeg købte cyklen i september og har trænet sammen med de andre siden marts, siger Petra Ulriksen, som ikke før har dyrket motionscykling på det plan.

Petra Ulriksen er den yngste deltager på Team København, mens Preben Poulsen fra Ballerup er den ældste på holdet med sine 75 år. Han stiller i øvrigt op sammen med sin søn, Allan Hasemann, 51, og udgør holdets andet forældre-barn-par.

- Det er vores første Tour de Taxa, men min far og jeg har de sidste 15 år taget en tur sammen hvert år, hvor vi har cyklet en uge i bjergene. Vi hørte om Tour de Taxa, da vi var på cykelmesse i Roskilde for et par år siden, så vi har taget tilløb til det. Men min far bliver jo ikke yngre, og det er med at gøre det, mens vi stadig kan, siger Allan Hasemann.

Det er muligt at støtte Petra og Claus Ulriksens indsamling på: indsamling.julemaerket.dk/fundraisers/far-og-datter-cykler-til-paris-for-julemaerkehjemmene

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk