28. februar 2020
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tricktyve punkterer dæk for at stjæle kvindes pung

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tricktyve punkterer dæk for at stjæle kvindes pung
Roskilde - 18. februar 2019 kl. 11:52
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En shoppetur i Ro's Torv endte lørdag med en ubehagelig oplevelse for en 56-årig kvinde fra Roskilde.

Da hun ville køre fra parkeringshusets første sal, opdagede hun, at hendes højre fordæk var punkteret.

Efter at have listet bilen de 200 meter hen til Red Office bygning, blev hun kontaktet af en engelsktalende mand, der tilbød hjælp til at skifte hjulet.

Hun afviste, men manden fortsatte og hentede en donkraft. Kvinden ringede til sin mand, der skulle komme og skifte hjulet.

Inden han ankom, havde den engelsktalende mand sat reservehjulet på, og var gået i retning med Ro's Torv.

Men da kvinden kom hjem, opdagede hun, at hun manglede sin sorte pung fra Neye, samt de kontanter, kreditkort, medlemskort, sygesikringsbeviser og kørekort, pungen indeholdte.

Det er en sjælden metode, tyven her har brugt, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er set før, men det er sjældent, vi oplever, at man punkterer eller pifter dækket for at lave et tyveri, siger han.

- Det plejer at være afledningsmanøvrer med et korttrick, hvor gerningsmanden spørger offeret om vej, eller også har man problemer med indkøbsvogne og spørger om hjælp til at få mønten i, der skal lokke folk væk fra bilen, siger han.

At gerningsmanden hurtigt fik fat i en donkraft, bestyrker ifølge Martin Bjerregaard, politiets mistanke om, at det var et tricktyveri, den 56-årige kvinde var udsat for.

Lørdagens tricktyveri var alligevel usædvanligt, fordi det var højre fordæk, der var punkteret. Normalt er det venstre fordæk, der mister luften.

- Normalt plejer det at være i venstre fordæk, der punkteres eller piftes, for så arbejder man i førersiden. Det er åbenbart lykkes alligevel at få fat i pungen, der lå på passagersædet, selvom man har arbejdet, siger Martin Bjerregaard.

Ofte er der to tyve i arbejde ved et sådan tricktyveri. En der hjælper offeret og en, der udfører tyveriet. Det har der sandsynligvis også været denne gang, hvor den 56-årige kvinde mente, at endnu en person var i nærheden af bilen.

- Hvis nogle virker overmåde påtrængende og opsatte på at hjælpe, så er det måske fordi, der er ugler i mosen, siger Martin Bjerregaard.

Men det kan være svært at vurdere, om man udsættes for tricktyveri eller blot en meget hjælpsom medborger.

For det kan være svært at finde den gyldne mellemvej mellem agtpågivende og paranoid, påpeger Martin Bjerregaard.

- Man skal heller ikke mistænke nabobilisten, der måske reelt vil hjælpe med at skifte et hjul. Det er svært at give nogle helt generelle retningslinjer for, hvad man kan gøre for at hjælpe sig selv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk