22. november 2019
Foreningen Storkene.dk har fået taget dronebilleder af storkereden i Gundsølille. De viser, at storkeparret Ida og Emil i år har fået tre unger. Foto: Storkene.dk
Foreningen Storkene.dk har fået taget dronebilleder af storkereden i Gundsølille. De viser, at storkeparret Ida og Emil i år har fået tre unger. Foto: Storkene.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre unger i storkereden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre unger i storkereden
Opdateret 31. maj 2019 kl. 09:39
Roskilde - 31. maj 2019 kl. 08:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Storkereden i Gundsølille indeholder i år tre storkeunger. Det viser dronebilleder, som foreningen Storkene.dk fik taget Kristi himmelfartsdag.

arrow Læs også: Se billederne: Storkefamilie på udflugt

Foreningen havde tidligere konstateret, at der lå seks æg i reden, og at de var blevet udklækket for snart fire uger siden, men det er først nu, den har fået svar på, hvor mange unger der har klaret sig igennem den første tid.

- Resultatet - hvis det bliver tre unger - er naturligvis ikke så godt som kanonåret 2018, hvor der kom hele fem storkeunger på vingerne. Men tre unger er så absolut godkendt og ganske flot, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk og tilføjer:

- Det eneste der nu kan gå galt, er faktisk, at der kommer et gedigent og langt koldt regnvejr indenfor de næste otte dage. Og ifølge meteorologerne, så er der ikke udsigt til synderligt meget regn på Midtsjælland de kommende mange dage.

Planen er at få ringmærket de tre unger den 10. juni, 2. pinsedag. Ved samme lejlighed tages der en fjerprøve fra hver enkelt storkeunge, som sendes til DNA-test hos dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der er specialist i fugle.

Testen skal vise ungernes køn.

arrow Nu kendes kønnet på storkeungerne
28. juni 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:15
arrow Årets første storkeunge i Danmark er udklækket
05. maj 2019 kl. 19:52 Opdateret: kl. 09:17
arrow Storkepar har fået en storker
02. april 2019 kl. 12:11 Opdateret: kl. 13:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk