16. oktober 2021
Den 15. juni blev der taget første spadestik på Sømmes Vænge af borgmester Tomas Breddam med boligselskabets direktør Bo Jørgensen som nærmeste vidne. Her tre måneder senere er der stadig ikke kommet gang i byggeriet af 63 boliger, fordi kommunen ikke har været i stand til at afslutte byggesagsbehandlingen endnu. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den 15. juni blev der taget første spadestik på Sømmes Vænge af borgmester Tomas Breddam med boligselskabets direktør Bo Jørgensen som nærmeste vidne. Her tre måneder senere er der stadig ikke kommet gang i byggeriet af 63 boliger, fordi kommunen ikke har været i stand til at afslutte byggesagsbehandlingen endnu. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre måneder siden spadestik, men stadig ingen byggetilladelse til boligselskab: - Vi kan ikke holde håndværkerne hen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tre måneder siden spadestik, men stadig ingen byggetilladelse til boligselskab: - Vi kan ikke holde håndværkerne hen
Roskilde - 17. september 2021 kl. 12:20
Af Lars Kimer

Ukrudtet står højt og flot på arealet, hvor de nye lejeboliger Sømmes Vænge skal ligge. Det er tre måneder siden, at spaden blev sat i jorden af en glad borgmester og en lige så glad direktør for Boligselskabet Sjælland.

arrow Læs også: Stor stigning i byggesager giver lang ekspeditionstid: - Vi er på den

Ved den lejlighed kom der en kæk henkastet bemærkning fra Bo Jørgensen om, at selskabet stadig manglede en byggetilladelse, så de kunne komme i gang med at bygge de 63 nye lejeboliger.

Den byggetilladelse venter boligselskabet stadig på.

- Jeg vil nødig lægge mig ud med Roskilde Kommune, for som oftest går det godt, når vi skal have deres hjælp - men lige her går det meget langsomt, siger Bo Jørgensen.

Han fortæller, at fordi der er tale om flere rækker af boliger, har kommunen valgt ikke at behandle det som én samlet byggesag, men derimod som selvstændige byggerier med selvstændige byggesager.

I boligselskabet er man ved »at stille spaden væk.«

- Vi kan ikke holde håndværkerne hen i evigheder. Det koster penge, så vi er i kraftige overvejelser om at rykke håndværkerne til et andet byggeri, så vi får bygget nogle boliger. Hvis vi ikke kommer i gang inden længe, vil det give fordyrelser i form af vinterforanstaltninger - hvis ellers vi får en vinter, siger Bo Jørgensen.

Han havde håbet på at komme i gang med byggeriet denne sommer eller senest her i det tidlige efterår.

Hos Roskilde Kommune forklarer Kamilla Winther, afsnitsleder i byggesag, om årsagen til, at der er gået tre måneder, uden at der er kommet en byggetilladelse ud af det endnu.

- Vi har lavet et koncept, hvor vi får gjort myndighedsbehandlingen færdig, og så giver byggetilladelsen. Det tager lidt ekstra tid i begyndelsen, men det henter senere vi så ind ved at have været grundige i begyndelsen. Når myndighedsbehandlingen er færdig, så deler vi byggesagen op, så der er en for hver »blok.« Det betyder, at bygherren kan få en ibrugtagnings-tilladelse på de enkelte rækker af huse, efterhånden som de bliver færdige, frem for at skulle vente på at få bygget en hel bebyggelse færdig, før nogen kan flytte ind, siger hun.

Hvornår sagsbehandlingen er færdig, kan Kamilla Winther ikke sætte en dato på. Men det er ikke hendes oplevelse, at tre måneder i denne type sag er lang sagsbehandlingstid.

- Det er vores forventning, at der ikke går lang tid, før vi er færdige med sagsbehandlingen, men jeg kan ikke sætte en præcis dato, siger hun.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk