28. september 2021
Tilfældigvis kom en færdselsbetjent kørende forbi, netop som pallen var faldet fra lastbilen og ned på den lille Suzuki. Foto: Lars Sandager Ramlow
Tilfældigvis kom en færdselsbetjent kørende forbi, netop som pallen var faldet fra lastbilen og ned på den lille Suzuki. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træpalle faldt af lastbil: Fløj direkte ind i lille bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træpalle faldt af lastbil: Fløj direkte ind i lille bil
Roskilde - 24. juli 2021 kl. 18:11
Af Steen Østbjerg

En kvindelig bilist fik sig en gevaldig forskrækkelse, men det kunne være endt langt mere alvorligt, da en lastbil tabte en del af sit læs på Vindingevej ved Roskilde.

arrow Læs også: Lastbil tabte trailer i rundkørsel

Det var en europapalle, der blæste af ladet på en stor Scania-lastvogn, da lastvognen passerede Vindinge på Vindingevej en mandag eftermiddag i februar sidste år. Pallen landede på venstre forskærm af en modkørende Suzuki Swift, som blev ført af en 47-årig kvinde fra Greve.

Blandt de første trafikanter, der passerede uheldsstedet, var tilfældigvis en færdselsbetjent, som så den beskadigede Suzuki holde i vejkanten - og som kort efter fik standset lastvognen, der viste sig at blive ført af en 36-årig mand fra Amager.

Chaufføren blev sigtet for at have overtrådt færdselslovens paragraf 82, der blandt andet slår fast, at »gods skal være anbragt således, at det ikke kan frembyde fare for personer eller medføre skade på ejendom.«

I retten, der nu har afgjort det juridiske efterspil, nægtede chaufføren sig skyldig, omend han ikke nægtede, at europapallen ikke var spændt fast eller sikret på anden vis.

Derfor - og på baggrund af samstemmende vidneudsagn om, hvad der i øvrigt var sket - fandt retten, at chaufføren havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Det kom til at koste ham en bøde på 2500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

arrow Metalplade fløj af og havnede i bils forrude: Her er dommen
14. november 2020 kl. 08:33 Opdateret: kl. 14:39
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk