8. august 2020
Roskilde-træner Kenneth Olsen er træt af Taastrups brug af syv mod seks. Foto: Anders Kamper
gallery icon

Se billedserie

Roskilde-træner Kenneth Olsen er træt af Taastrups brug af syv mod seks. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trænere i clinch om syv mod seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trænere i clinch om syv mod seks
Roskilde - 06. december 2018 kl. 19:48
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som aktive var de profiler i dansk håndbold, og i dag står den tidligere Roar-spiller Lars Eiberg Jørgensen så i spidsen for TIK Håndbolds U18-hold. Kenneth Olsen - tidligere blandt andet HØJ og Lemvig-Thyborøn - former Roskilde Håndbolds talenter, og onsdag aften mødtes de to trænere og deres hold hinanden i Roskilde.

Med en sejr til TIK på 29-26, og det kan Kenneth Olsen godt leve med, men han er irriteret over, at Taastrup benyttede sig af den omdiskuterede regel med, at man i ungdomshåndbold må tage målmanden ud og erstatte ham med en markspiller med overtrækstrøje. Således kommer man til at spille syv mod seks i angrebet.

Det gjorde Taastrup i perioder, og mens det holdt holdet inde i opgøret i 1. halvleg, så fik holdet ikke meget ud af det i 2., men til sidst løb Roskilde tør for kugler og krudt - og tabte.

- Vi havde styr på dem og var foran med tre, og så begynder de med syv mod seks, og det tager tid at vænne sig til det, og vi har ikke mødt hold før, der har gjort det. Det ser man sjældent, og det tog os tid at omstille, og på den måde forvandlede man et lidt dårligere hold til pludselig at vinde en halvleg (14-13), siger Kenneth Olsen, der dog erkender, at hans eget gik i stå i angrebet og ikke overholdte aftalerne i forsvaret.

Det ændrer bare ikke på hans syn på syv mod seks.

- Det er et lortespil, og det giver nogle meget kedelige angreb, men sådan er reglerne. Jeg synes bare ikke, at ungdomsspillere skal bruge tid på det, for de lærer ikke at spille håndbold af det. Håndbold handler om at vinde dueller, om at komme på kant og spille hinanden gode. Med en mand i overtal gør man ikke noget af det, men spiller bolden rundt, indtil en mand er fri. Det er synd, at Taastrup »voldtager« det så meget, men de må jo mene, at vi er bedre end dem, siden det er nødvendigt at spille det spil så meget. De må jo mene, at de ikke kan vinde uden, lyder det krast og lige ud fra Olsen.

I Taastrup afviser Lars Eiberg den kritik blankt, og det er tydeligt, at han har hørt den rejst tidligere.

- Jeg er fuldstændig uenig, og jeg har hørt den anklage så uendelig mange gange, specielt fra de hold, der har tabt til os! Jeg er enig i, at det ikke udvikler at spille syv mod seks hele tiden, men det udvikler vurderingsspillet og det udvikler dit spil med indersiden af hovedet. Hvis det var så nemt at spille, så var der nok flere der gjorde det, så diskussionen er forfejlet, siger Lars Eiberg.

- Vi spiller med en trøje på en markspiller, og det kræver meget taktisk og at ham med trøjen kan stå på mål, og det er ikke kun en fordel. Vi havde jo ikke kun succes med det her i denne kamp, så der er risiko og en ulempe. Jeg er helt uenig i, at der et problem i U16- og U18-rækkerne. Det lærer spillerne at bruge og spiller med indersiden af hovedet.

Kenneth Olsen siger, at man ikke lærer duelspil og at gå på kant..?

- Man lærer vurderingsspil, og hver periode har sine diskussioner om det her. I en lang periode, hvor jeg selv spillede på landsholdet og var til talentsamlinger, handlede det om tre mod to, hvor man skulle vurdere, om man skulle skyde eller aflevere til fløjen eller stregen. Det udviklede spillerne, men nu er det blevet et fy-ord at spille det spil og at være i overtal. Sandheden er midt imellem de to, og man skal kunne det hele - både vurderingsspil mand-mand-spil. Et hold, der føler de er for fine til at spille syv mod seks, tager bare en facet ud af spillet. Reglerne er nu sådan, og dem må vi følge, siger TIK-træneren.

- Vi vandt denne kamp på at spille seks mod seks, og det samme gælder de andre kampe. Vi har spillet det meget tidligere, men nu har vi fået en målmand, og så bruger vi det ikke så meget mere, siger Lars Eiberg.

Taastrups U18-hold rykker nu direkte i Ligaen, mens Roskilde skal omkring to kampe mod HIK for om muligt at komme med derop.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk