18. september 2021
Rasmus Jarlov, Christian Prudhomme, Joy Mogensen og Lars Løkke Rasmussen i fin cykliststil på Vikingeskibsmuseet. Kun få detaljer om tourstarten i Roskilde blev røbet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Jarlov, Christian Prudhomme, Joy Mogensen og Lars Løkke Rasmussen i fin cykliststil på Vikingeskibsmuseet. Kun få detaljer om tourstarten i Roskilde blev røbet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Touren slår lejr på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Touren slår lejr på havnen
Roskilde - 22. februar 2019 kl. 13:54
Af Steen Østbjerg

Spørgsmålene var mange til Christian Prudhomme, da Tour de France-direktøren besøgte Roskilde. Svarene kneb det dog mere med.

arrow Læs også: Udskudt tourstart koster halv million, men vækker glæde

Hvor skal starten fx gå den 3. juli 2021, når feltet skal sendes ud på den anden etape fra Roskilde til Nyborg? Og hvilken vej bliver der valgt ud af byen?

- Det har vi slet ikke lagt os fast på endnu. Det har vi halvandet år til at finde ud af, siger Christian Prudhomme.

I tourorganisationen ASO er det nemlig allerede fastlagt, at etaperne i Le Tour 2021 bliver offentliggjort i oktober 2020. Da vil sløret blive løftet for detaljerne for samtlige etaper i løbet, også de tre, der finder sted i Danmark. Før da vil der ikke komme noget om etaperne fra officielt hold.

- Det eneste, vi kan sige med sikkerhed om anden etape, er, at den starter i Roskilde, går over Storebæltsbroen og får mål i Nyborg, siger Christian Prudhomme.

Uofficielt skulle det dog ligge fast, at tourlandsbyen, hvor holdenes busser og alle løbets øvrige køretøjer skal parkeres, hvor rytterne skal præsenteres, og hvor 1500 mediefolk forventes at stå på tæerne af hinanden, placeres landsbyen på plænen foran Vikingeskibshallen.

Det giver mulighed for have en del stor del af vognparken holdende på den store parkeringsplads Bananen, og samtidig opfylder det en af kommunens store drømme om at kunne præsentere historien om vikingeskibene i umiddelbar forbindelse med løbet.

Fra landsbyen er det tanken, at feltet skal trille til Stændertorvet, hvor der sandsynligvis vil blive gjort stop, og hvor der vil være en eller anden form for markering af, at Tour de France begynder »rigtigt.« Set med Roskilde-øjne er den første dags 13 kilometer lange enkeltstart nemlig blot en prolog. ASO betragter den som første etape - men Roskilde skulle ikke desto mindre få lov til at markere løbsstarten ved at holde stille på Stændertorvet i stedet for, at starten ville finde sted rullende.

Ad hvilke veje, feltet skal væk fra Stændertorvet, er der angiveligt endnu ikke taget stilling til, men det er klart, at kommunen gerne vil lede rytterne hen i nærheden af Roskilde Festival med de muligheder, det vil give for at vise feltet og Orange Scene i ét og samme billede.

Læs mere om Tour de France-planerne i DAGBLADET Roskilde - på papir eller som e-avis

arrow Borgmester lever fint med tourstart i 2022
29. juli 2020 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:15
arrow Tour de France-rytterne overnatter ikke i Roskilde
29. februar 2020 kl. 16:59 Opdateret: kl. 17:21
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk