22. oktober 2021
Kronprins Frederik flankeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Roskildes borgmester Joy Mogensen ved pressemødet på Københavns Rådhus, hvor det blev annonceret, ar Danmark bliver rammen om starten på Tour de France i 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Kronprins Frederik flankeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Roskildes borgmester Joy Mogensen ved pressemødet på Københavns Rådhus, hvor det blev annonceret, ar Danmark bliver rammen om starten på Tour de France i 2021. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Touren giver festivalen et jubilæumsbrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Touren giver festivalen et jubilæumsbrag
Roskilde - 21. februar 2019 kl. 12:35
Af Steen Østbjerg

Roskilde kommer til at stå på den anden ende den første weekend i juli 2021. Om præcis 863 dage, på den sidste dag af dét års Roskilde Festival, vil byen også være rammen om starten på anden etape af verdens største cykelløb, Tour de France.

arrow Læs også: Roskilde har udsigt til vanvittig tourstemning

At de to store begivenheder ligger oven i hinanden, er lige efter borgmester Joy Mogensens hoved.

- Der er mange, der kommer til Roskilde for at gå på festival, men den varer kun en uge eller to, alt efter hvor meget af optakten man deltager i. Når en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Roskilde samtidig med festivalen, får vi mulighed for at præsentere os fra vores bedste side. Så viser vi ikke kun den kulturarv, som er her til daglig - touren har valgt os på grund af naturen, nationalparken, fjorden og domkirken, som de gerne vil vise billeder af, og vi skal også nok sørge for, at der er nogle vikingeskibe ude på det tidspunkt - men også på grund af festivalen, at det giver os mulighed for at vise, at vi kan skabe store ting, som umiddelbart for nogle kunne virke som kaos, men som handler meget om at skabe fællesskaber, siger Joy Mogensen.

- Hvis touren var kommet et par uger senere, havde vi kunnet fremvise en rimeligt trashet mark, men nu bliver det på festivalens sidste dag. Det er også jubilæumsåret for Roskilde Festival, og man må sige, at i 2021 slutter festivalen med et brag, der ikke er set før! tilføjer borgmesteren.

arrow Touren slår lejr på havnen
22. februar 2019 kl. 13:54 Opdateret: kl. 13:18
arrow Supercykelløb kan forsinke supercykelsti
22. februar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 11:28
arrow Om halvandet år løftes sløret for vejen ud af Roskilde
21. februar 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 19:17
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk