3. juni 2020
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) blev sat ind i et virtuelt laboratorie, da han torsdag besøgte RUC for at høre om de nye muligheder med VR. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) blev sat ind i et virtuelt laboratorie, da han torsdag besøgte RUC for at høre om de nye muligheder med VR. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tommy Ahlers: - Det må gerne springe i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tommy Ahlers: - Det må gerne springe i luften
Roskilde - 16. november 2018 kl. 15:50
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det første universitet i Europa integrerer Roskilde Universitet virtual reality-simuleringer i undervisningen på en naturvidenskabelig uddannelse. Uddannelse- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) kiggede forbi og fik lov til at prøve et af de 30 headset, som RUC fremover kan bruge i undervisningen.

Tommy Ahlers løfter forsigtigt en pipette og prøver at ramme en æske på bordet for at opsamle nogle stamceller, men det går galt.

Inden han kan fortsætte, skal han huske at smide hættespidsen ud og tage en ny. Sådan er sikkerheden nemlig et laboratorie.

- Jeg kunne godt bruge mere tid på dette her, siger Tommy Ahlers.

Selv om han står midt i laboratorierne i den naturvidenskablige del af RUC, er tingene foran ham ikke fysiske.

Det er tydeligt, at han morer sig, men Tommy Ahlers har også sat sig grundigt ind i, hvad virtual reality kan bruges til.

- Det kan øge læringsudbyttet. De studerende kan tidligere prøve ting, fordi det ikke koster det samme at gøre det i VR. Det må gerne springe i luften, bare det gør det i VR, siger Tommy Ahlers og forklarer, at de studerende kan tage større risikoer og dermed lære mere.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde fredag den 16. november. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk