22. januar 2019
Pendlerklubberne i Roskilde og Trekroner har forsøgt at imødegå, at alle tog vil stå stille under en storkonflikt. Foto: Christian Mikkelsen.
Pendlerklubberne i Roskilde og Trekroner har forsøgt at imødegå, at alle tog vil stå stille under en storkonflikt. Foto: Christian Mikkelsen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Togpendlere krydser fingre for at storkonflikt aflyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Togpendlere krydser fingre for at storkonflikt aflyses
Roskilde - 16. april 2018 kl. 09:37
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Titusindvis af togpendlere fra hele Sjælland kommer til at stå med et kæmpe problem, hvis en storkonflikt bryder ud: De kan ikke tage toget på arbejde.

Alligevel er pendlerne i Roskilde og Trekroner de eneste, der indtil videre har taget initiativ til at hjælpe de lokale togpendlere med at finde alternative transportmuligheder til arbejde i København, hvis konflikten skulle bryde ud.

Hos pendlerklubberne i Holbæk, Ringsted, Slagelse og Køge krydser man derimod fingrene indtil videre og håber på det bedste. Det viser en rundringning til pendlerklubbernes talsmænd, som DAGBLADET.

- Vi krydser foreløbig fingre for, at det hele bliver løst inden en konflikt. Eller også kommer regeringen ret hurtigt med et indgreb. Men ellers vil vi forsøge at tage fat bilpendlerne, og ellers opfordre folk til at bruge samkørselstjenester, siger Kristian Jacobsen, pendlertalsmand for s-togspendlerne på Køge Bugt-banen.

Samme holdning har Henrik Wærum Høgh, pendlertalsmand Ringsted-København og Flemming Hvass, pendlertalsmand for pendlerne på Nordvestbanen fra Holbæk og Kalundborg.

Toke Hermind, der er pendlertalsmand for togpendlerne i Slagelse, har et par tiltag i støbeskeen, hvis konflikten bliver til virkelighed.

- At gøre noget nu er lidt som at råbe »ulven kommer«. Men jeg er uddannet grafiker og har arbejdet på nogle grafiske opslag med opfordringer og muligheder, der er klar til at blive publiceret blandt vores pendlere, hvis en konflikt kommer, siger Toke Hermind.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk