23. juni 2021
Der kan meget vel blive brug for en udbygning af Vindinge Skole. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Der kan meget vel blive brug for en udbygning af Vindinge Skole. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To skoler bliver for små - én udbygning på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

To skoler bliver for små - én udbygning på bordet
Roskilde - 05. maj 2021 kl. 17:03
Af Kristian Jørgensen

Bestyrelsen på Vindinge Skole har allerede råbt vagt i gevær og peget på, at skolen meget snart bliver for lille til at rumme de børn, der følger med den betydelige udbygning af byen.

arrow Læs også: Skole står til udvidelse - børnehus må nøjes med pavilloner

Inden der bliver taget skridt mod en udvidelse, har skole- og børneudvalget afventet en analyse af, hvad befolkningsudviklingen de kommende år vil få af betydning for kommunens skoler. Den er nu klar og viser, at der de kommende fem år vil være en-to klasser mere, end skolen har plads til.

Samme analyse viser, at Absalons Skole frem mod 2025 vil få hele fem klasser mere, end den tresporede skole kan rumme.

Ved at skvulpe over

Det betyder dog ikke, at kommunen nu skal udbygge to skoler. De to skoler bliver søgt af en del børn, der bor uden for distriktet, og skræller man dem fra, vil Absalons Skole lige nøjagtigt ramme de 30 klasser, den har kapacitet til.

Med Vindinge Skole er det lidt mere speget. Den vil ligge og svinge lige over og under, hvad der er plads til, men der er en usikkerhed mere.

Skolen har mange klasser, der er lige på nippet til at blive så store, at de skal deles over i to - og med den store tilflytning in mente, er det temmelig sandsynligt.

Derfor vil skole- og børneudvalget på næste måneds møde igen vurdere sagen og beslutte, om man skal forsøge at finde penge til en udvidelse på næste års budget.

Der kan blive tale om en udbygning, der vil kunne bruges til at løse Vindinges trængte børnepasningskapacitet i en periode. Det ser ud til at blive et midlertidigt problem, og derfor vil udvalget se på mulighederne for en fleksibel løsning, som der også har været peget på blandt forældrene.

Børn udefra får det svært

Med hensyn til Absalons Skole bliver det ikke til en udbygning i denne omgang, men forvaltningen vil holde øje med udviklingen.

Det betyder altså, at børn bosat uden for skoledistriktet vil få svært ved at få en plads, og det gælder også søskende til børn, der allerede går på skolen.

Kommunen skal dog ikke til at udbygge en skole for at få plads til børn fra andre distrikter.

- Som udgangspunkt skal vi bruge den kapacitet, vi har på skoleområdet og bruge den klogt, siger skole- og børneudvalgsformand Jette Henning (S).

Trængt af nye klasser

Pladsproblemet bliver forstærket af, at Absalons Skole fra næste skoleår får såkaldte nest-klasser, så nogle klasser har plads til færre børn for at kunne rumme elever med autisme.

Placeringen af nest-klasserne netop her kan virke skæv i lyset af den kommende pladsmangel.

Det skete på baggrund af, at skolen kun har to børnehaveklasser i år - hvilket skabte en del røre, da skolen havde søgning til tre klasser, men distriktets egne børn kun udgjorde to.

- Absalons Skole var meget optaget af, at de gerne ville have tre spor, selvom de kun havde til to spor, og så var muligheden at lave de her nest-klasser, siger Jette Henning.

Der er også skoler, der vil opleve nedgang i elevtallet de kommende år. Det gælder Nordskolen, Viby Skole og Lynghøjskolen, men sidstnævnte overtager vækstklasserne fra Klostermarksskolen og vil derfor ikke stå med en masse tomme lokaler.

arrow Byen vokser og vokser: Skole har ikke plads til eleverne næste år
03. april 2021 kl. 10:03 Opdateret: kl. 13:06
arrow Poder i pavilloner: Midlertidig løsning i Vindinge
22. februar 2021 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:43
arrow Lokal politiker: Pavilloner til børn er bedst her og nu
22. januar 2021 kl. 13:54 Opdateret: kl. 11:56
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk