20. september 2021
Foreningen Koncertkapellet er halvvejs i at finde pengene, som skal omdanne Sankt Jørgensbjergs kapel til koncertsted. Foto: Jens Wollesen
Foreningen Koncertkapellet er halvvejs i at finde pengene, som skal omdanne Sankt Jørgensbjergs kapel til koncertsted. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To millioner kroner: Koncertkapellet er halvvejs i mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

To millioner kroner: Koncertkapellet er halvvejs i mål
Roskilde - 10. september 2021 kl. 15:24
Af Britt Nielsen

Forkvinde for Koncertkapellet og komponist, Hanne Tofte Jespersen sad alene i et øvelokale på Færøerne i sidste uge, da der tikkede en mail ind, hvor der stod, at Augustinus Fonden bevilliger 2,086 millioner kroner til Koncertkapellet.

- Jeg råbte et højt hurra ud i det tomme rum, og så kontaktede jeg de andre, fortæller en glad Hanne Tofte Jespersen.

Før sommerferien gav kultur- og idrætsudvalget på vegne af Roskilde Kommune tilsagn om to millioner kroner, hvis Koncertkapellet kan finde resten af pengene på anden vis.

Flere aktører
I januar 2020 indgik Foreningen Koncertkapellet en aftale med menighedsrådet i Sankt Jørgensbjerg Kirke om brugsret af Sankt Jørgensbjerg Kapel i 30 år.

De centrale aktører i Foreningen Koncertkapellet er Roskilde Musikforening, Roskilde Musiske Skole, Schubertselskabet, DMF Roskilde og repræsentanter for korsangere, skabende-udøvende og publikum. Kapellets ejer, Sankt Jørgensbjerg Kirke, er repræsenteret i bestyrelsen, og sidste år kom Rødder, Fødder og Stemmer med.

Visionen er, at kapellet bliver et sted, hvor der bliver fokus på klassisk og anden akustisk musik.

Priserne er steget
Tidligere har Koncertkapellet forventet, at det ville koste 6,5 millioner kroner at omdanne kapellet til koncertsted, men før sommerferien blev budgettet justeret på grund af stigende priser i blandt andet byggebranchen.

- Vi fik kigget det hele igennem og fik de uforudsete udgifter sat op til 20 procent, siger Hanne Tofte Jespersen og kalder det en lang proces.

Foreningen er allerede fem år, og Roskilde Kommune har sat deres bevilling på i 2023 eller 2024.

- Vi er i god dialog med en anden af de store fonde, siger Hanne Tofte Jespersen og forklarer, at når alle penge er i hus, skal der udarbejdes et mere detaljeret projekt, som alle parter skal godkende igen.

Det forventer hun, 2022 nemt kan gå med, så bliver 2023 bygge år, og foreningen håber, Koncertkapellet kan stå klar til brug den 1. januar 2024.

Symposium
Selv om projektet har været undervejs i nogle år allerede, så er tiden ikke spildt. De forskellige aktører er blevet mere opmærksom på hinanden, og Hanne Tofte Jespersen fortæller, at de arbejder meget mere sammen nu end tidligere.

Tirsdag den 21. september indbyder Koncertkapellet for anden gang til et symposium, hvor alle interesserede er velkomne til at høre oplæg og samtale om, hvordan Koncertkapellet bedst kan blive drevet.

Den dynamiske leder af Koncertkirken i København, Björn Ross kommer og fortæller om deres erfaringer med at opbygge akustisk spillested i den tidligere sognekirke på Blågårds Plads på Nørrebro.

Derefter bliver der gruppedrøftelser under ledelse af Niels Righolt, daglig leder af Center for Kunst og Interkultur.

Ved starten af symposiet klokken 17 spiller fløjtenisten Yael Acher i kapellet Sct. Hans Gade 51. Derefter fortsættes i Sankt Jørgensbjerg Sognegård, Møllehusvej 120.

Der er gratis adgang for alle, men man skal tilmelde sig via koncertkapellet.dk senest onsdag den 15. september.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk