27. februar 2021
Der kommer til at gå en rum tid, før Roskilde Kommune har fået gnavet sig ned i stakken af BBR-anmeldelser. Indtil nu har det taget to år at komme i bund. Foto: Kristian Buchmann
Der kommer til at gå en rum tid, før Roskilde Kommune har fået gnavet sig ned i stakken af BBR-anmeldelser. Indtil nu har det taget to år at komme i bund. Foto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To år undervejs: Kæmpe bunke BBR-sager giver fortsat forstoppelse i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To år undervejs: Kæmpe bunke BBR-sager giver fortsat forstoppelse i kommunen
Roskilde - 15. januar 2021 kl. 19:30
Af Lars Kimer

Der er endnu ikke udsigt til enden på den kæmpe bunke BBR-sager, som væltede Roskilde Kommune inden den 31. december 2018.

Den dato havde kommunen sat som deadline, hvis man skulle have lovliggjort sager til sin BBR for at undgå at risikere at få en bøde for ting opført på ens grund uden kommunens viden. Det er jo som bekendt grundejerens ansvar at holde grundens BBR opdateret.

Det viste sig, at det var der rigtig mange, som ikke havde gjort. Faktisk fik kommunen inden deadline intet mindre end 4100 henvendelser om ting, borgerne gerne ville have lovliggjort, og yderligere 230 sager er strømmet ind efter deadlinen.

Bunken med sager er forsat enorm, da 2900 sager indtil nu er blevet behandlet. Der mangler altså stadig cirka 1430 sager.

Det er kommet bag på kommunen, at en større andel af sagerne er komplicerede. Det er ikke bare sager om småbyggeri som drivhuse, udhuse og legehuse. Ifølge forvaltningen er lidt mere end 2000 sager om lovliggørelse af byggeri, men hele 41 procent af disse handler om boligareal.

- Sagerne har vist sig langt mere omfattende og komplicerede end forudsat, og ud over sager om boligareal indeholder langt de fleste sager flere bygninger på ejendommen, som skal lovliggøres - typisk tre-fire sekundære bygninger. Der er p.t. truffet afgørelse i knap 400 sager, og et tilsvarende antal er lukket. Det vil således ikke være muligt at få lovliggjort byggeri inden for den forudsatte tidsramme, skriver forvaltningen til politikerne i plan- og teknikudvalget.

- Vi havde nok ikke ventet så mange sager og slet ikke af den mere komplicerede slags. Det gør hele sagsbehandlingen noget mere omfattende, og derfor kommer det her til at tage længere tid. Men forvaltningen skal nok nå til enden, siger formand for plan- og teknikudvalget Jens Børsting (S).

Det er forvaltningens forventning, at lovliggørelsessagerne først er færdigbehandlet i sommeren 2022.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk