18. januar 2021
Aja, Karla, Omar og Oscar præsenterer deres selvportrætter, hvor de har arbejdet med udgangspunkt i den japanske kunstner Yayoi Kusama.
gallery icon

Se billedserie

Aja, Karla, Omar og Oscar præsenterer deres selvportrætter, hvor de har arbejdet med udgangspunkt i den japanske kunstner Yayoi Kusama.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tjørnens 5. klasser fik besøg af Louisiana kunstnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjørnens 5. klasser fik besøg af Louisiana kunstnere
Roskilde - 26. november 2020 kl. 04:10

Under overskriften 'Skab det nye sammen' har kunstnere fra kunstmuseet Louisiana hjulpet 5. årgang på Tjørnegårdskolen med at skabe kunst til skolens indgang.

Ikke mindre end 66 årgange fra hele landet har søgt om at deltage i Louisianas kunstprojekt, og 5. årgang på Tjørnegårdskolen blev en af heldige vinder af udvælgelsesrunden. Louisiana er så rykket ud på skolen og har lavet fem workshops.

Med udgangspunkt i Louisiana kunstnerne Yayoi Kusama, Superflex og Henry Moore har eleverne skabt deres helt eget tvist på kunsten.

- Yayoi Kusama lavede mindst et maleri hver eneste dag. Så skulle vi selv prøve i forskellige grupper. Vi skulle vælge en baggrundsfarve til maleriet, og bagefter to farver og to former, for eksempel en cirkel eller en firkant eller en streg, lød det fra eleverne ved præsentationen af værkerne.

Alle var enige om, at det har været sjovt. Og nu udgør elevernes værker en permanent udstilling, som blev indviet fredag.

- Vi har fået pedellen til at rydde området ved hovedindgangen, så det nu nærmest er som at ankomme til et kunstmuseum, når man møder på arbejde om morgenen, siger viceskoleleder Rasmus Enemark.

- Eleverne er gået til opgaven med iver og begejstring og har på så relativt kort tid skabt de mange flotte kunstværker. Stor cadeau til elever og lærere for den flotte indsats.

- I denne corona tid kan skolen desværre ikke invitere elevernes familier til fernisering. Men kunstværkerne bliver hængende, og når der er fundet en god coronavaccine, er alle velkomne til at komme og bese værkerne, siger Rasmus Enemark.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk