14. april 2021
Vicekommunaldirektør i Roskilde Kommune, Martin Lindgreen, kan fortælle, at kommunen har været omkring tre rådgivere for at være sikker på, at stålet der bruges til beslag i den bærende konstruktion i svømmehallen lever op til DS-normen for svømehalsbyggerier. Foto: Lars Kimer
Vicekommunaldirektør i Roskilde Kommune, Martin Lindgreen, kan fortælle, at kommunen har været omkring tre rådgivere for at være sikker på, at stålet der bruges til beslag i den bærende konstruktion i svømmehallen lever op til DS-normen for svømehalsbyggerier. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til stålet: Kommunen spurgte tre rådgivere om stål i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til stålet: Kommunen spurgte tre rådgivere om stål i svømmehal
Opdateret 14. januar 2020 kl. 15:52
Roskilde - 14. januar 2020 kl. 15:47
Af Lars Kimer

Det er tydeligt, at kommunen ikke har været enige med den kritik, den nu fyrede entreprenør, Skou Gruppen, har rejst af materialevalg i forbindelse med svømmehalsbyggeriet. Kommunen har ikke lagt alle deres æg i samme kurv for at være på sikker grund.

arrow Læs også: Borgmester om svømmehal: Syn og skøn er kun et øjebliksbillede

Roskilde Kommune har i flere omgange vendt den kritik som den nu fyrede Skou Gruppen har rettet mod valget af stålbeslag til byggeriet af den nye svømmehal. Først med firmaet selv.

- Vi drøftede deres bekymringer ad flere omgange, fordi vi ikke var enig i det synspunkt som blev fremført af entreprenøren, fortæller vicekommunaldirektør Martin Lindgreen, som blev ansat i september måned som afløser for Mogens Raun. Svømmehalsbyggeriet sorterer nemlig under vicekommunaldirektøren.

Da kommunen ikke selv ligger inde med eksperter i svømmehalsbyggeri, så valgte man at bringe kritikpunktet videre.

- Vi startede hos vores rådgivere på svømmehallen, Creo Arkitekterne, som også er ingeniører. De fastholdt, at der ikke var et problem med det valgte stål. For at vi skulle stå mere sikkert i sagen, har vi også spurgt hos Cowi, som vi har med som en »second opinion«. De var også klare i mælet. Det her stål lever op til DS Normen fik vi som svar. For lidt at være endnu mere sikker, så vendte vi også sagen med Teknologisk Institut, og også de svarede, at det stål, som bruges, lever op til kravene fra Dansk Standard. Så vi føler os rimelig sikker på, at stålbeslagene er af en kvalitet, som godt kan holde til at blive brugt i et svømmehalsbyggeri, siger Martin Lindgreen.

arrow Vicekommunaldirektør om svømmehal: Vi er ikke uenige i de fleste fejl
24. november 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 12:09
arrow Syn og skøn på svømmehallen rejste mange flag
24. november 2020 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:07
arrow Svømmehal: Fyret entreprenør fik medhold hos Syn og Skøn
24. november 2020 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:01
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk