14. april 2021
FDB?s garveri på Kamstrupstien var en flot bygning med prydhave foran og nyttehaver til medarbejderne bagved op mod Køgevej.
gallery icon

Se billedserie

FDB?s garveri på Kamstrupstien var en flot bygning med prydhave foran og nyttehaver til medarbejderne bagved op mod Køgevej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til fods langs Industrihistorien på Kamstrupstien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til fods langs Industrihistorien på Kamstrupstien
Roskilde - 31. marts 2021 kl. 06:43

OPDATERET MED NY DATO FOR EKSTRA TUR I det lyse forår inviterer den lokalhistoriske forening 'Syd for Banen' til byvandring med fokus på industrimiljøerne langs Kamstrupstien. Med Svend Erik Christensen som guide går turen langs Eriksvej og slutter på Musicon. Det er en tur på cirka to kilometer.

Langs den daværende Kamstrupsti lå nogle af Roskildes store industrier, tre af byens fire garverier. Svend Erik Christensen fortæller historien om garverierne fra begyndelsen af 1900-tallet til slutningen af 1960'erne, hvor det sidste blev nedlagt.

Turen går gennem boligområdet Ringparken. I begyndelsen af 1950'erne var det et af de største sociale boligbyggerier uden for København. Det var meget moderne, ikke fordi der var bad og toilet, men fordi de første lejligheder havde køleskab. Nu står Ringparken igen over for en gennemgribende modernisering.

Turen går over Roskilde Ring, den tidligere grusgrav med skærvefabrik, der senere blev til motorbane og nu er park. Byvandringen slutter på Musicon, hvor der tidligere var en stor betonvarefabrik med hundredvis af arbejdere. Nu er det blevet til Roskildes kreative bydel, hvor 1.000 boliger og 1.000 arbejdspladser er på vej.

Turen tirsdag 13. april er overbooket. Der bliver endnu et tur, og det er onsdag 9. juni klokken 10.
Mødestedet er på hjørnet af Knudsvej og Eriksvej. På grund af corona-restriktionerne kan der højst deltage 50 personer. Derfor er tilmelding nødvendig til Svend Erik Christensen på telefon 31 22 78 51 eller på email: agerhonevej15@gmail.com. Læs mere på www.sydforbanen.dk.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk