13. december 2019
Østsjællands Beredskab holder for fjerde gang et uddannelsesforløb for danske krigsveteraner på beredskabsstationen i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
Østsjællands Beredskab holder for fjerde gang et uddannelsesforløb for danske krigsveteraner på beredskabsstationen i Roskilde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere udsendte får en hjælpende hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere udsendte får en hjælpende hånd
Roskilde - 17. juli 2019 kl. 15:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke verdens letteste ting at vende hjem efter at have været udsendt i militær tjeneste. Det ved de danske krigsveteraner alt om, men i Roskilde finder en del af dem en vej tilbage til at fungere i et fællesskab på arbejdsmarkedet, tilmed i et fællesskab, som giver særlig mening for en veteran.

arrow Læs også: Roskilde på vej med en veteranpolitik

Det er på beredskabsstationen på Gammel Vindingevej, hvor Østsjællands Beredskab nu for fjerde gang søsætter et uddannelses- og kompetenceudviklingsforløb, som er målrettet danske krigsveteraner, som på den måde kan blive en del af det danske beredskab - eller forbedre deres muligheder for at få job andre steder.

- Vi tilbyder veteranerne nogle civile kompetencer - giver dem en grunduddannelse som brandmænd, gør dem til hjælperøgdykkere og konverterer deres førstehjælpskundskaber - som de kan have glæde af, når de søger civile job, og som også kan give dem job som deltidsbrandmænd, som der er stor mangel på, siger beredskabsassistent Kenneth Erik Johansen, som står for tilrettelæggelsen af forløbet.

Østsjællands Beredskab har fået fondsmidler til formålet, først til et hold, der kørte som forsøg, siden på permanent basis.

På de tre første hold har i alt 42 deltaget. Af dem har en stor del i dag tilknytning til beredskabet.

- Tilbuddet er til veteraner fra hele landet. Vi har haft en enkelt tilmeldt helt fra Sønderborg, som dog meldte af ud, fordi han havde fået job, men ellers kommer de fleste fra Sjælland, siger Kenneth Erik Johansen.

Forløbet strækker sig over fire måneder med en ugentlig undervisningsdag samt en månedlig undervisningsweekend.

Hold 4 startes op i næste måned, og er man interesseret og veteran, kan man møde op til informationsmøde på Beredskabsstationen i Roskilde torsdag den 18. juli, klokken 19.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk