19. oktober 2018
Jyllinge Skole får bedre plads på gangene. Skolen har plads til fire spor, men får kun to nye børnehaveklasser efter sommerferien. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Jyllinge Skole får bedre plads på gangene. Skolen har plads til fire spor, men får kun to nye børnehaveklasser efter sommerferien. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere storskole når et lavpunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere storskole når et lavpunkt
Roskilde - 05. januar 2018 kl. 12:57
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver ikke tale om en bundrekord, når Jyllinge Skole efter sommerferien starter et nyt skoleår med kun kun to børnehaveklasser, men man skal helt tilbage til skolens begyndelse i halvfjerdserne for at finde en så lille årgang.

Jyllinge Skole havde i en årrække fire spor og har de seneste år haft tre, men allerede forrige år var søgningen egentlig kun til to nye klasser. Her valgte skole- og børneudvalget dog at sige nej til en stribe forældreønsker om at lade deres børn skifte skoledistrikt til Baunehøjskolen, så Jyllinge Skole alligevel holdt sine tre spor.

Den stime slutter nu, og skolen har ikke udsigt til at kunne fylde tre nye klasser de kommende år. Tværtimod tilsiger kommunens prognoser, at skolen de følgende tre år bliver 120 elever mindre, fordi der kommer små årgange ind, mens større årgange går ud.

Artiklen er en forkortet version af en artikel bragt i DAGBLADET Roskilde fredag den 5. januar. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk