14. april 2021
Den tidligere talsmand for Roskilde Festival og leder af spillestedet Gimle, Esben Danielsen, stopper som direktør i Lokale og Anlægsfonden for at blive fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Foto: Mie Neel
Den tidligere talsmand for Roskilde Festival og leder af spillestedet Gimle, Esben Danielsen, stopper som direktør i Lokale og Anlægsfonden for at blive fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere festivaltalsmand skal være direktør under tidligere borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere festivaltalsmand skal være direktør under tidligere borgmester
Roskilde - 26. november 2020 kl. 13:46

Efter seks år som direktør i Lokale og Anlægsfonden (LOA) skal Esben Danielsen, Roskilde, nu være fagdirektør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Han tiltræder stillingen den 1. januar 2021 og skal indgå i et direktionsteam på tre, hvor den tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg er øverste direktør, sammen med Anders Bager Jensen.

arrow Læs også: Festivalbosser fortæller røverhistorier: Giga pudekamp og helstegt bus

- Jeg har fået en meget sjælden chance. En chance for at arbejde med det, jeg har lavet før på spillested og festival sammen med mine erfaringer fra LOA med at udvikle fremtidens mødesteder for vores kultur og fritidsliv, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Som tidligere leder af spillestedet Gimle i Roskilde, udviklingschef for Roskilde Festival og direktør i Orange Innovation har han en helt særlig føling med det frivillige fritidsliv. Og det har han i den grad udvist i sit arbejde med både idræt, kultur og aktivt udeliv i LOA.

- Esben Danielsen har med sin stærke faglighed og innovative drivkraft stået i spidsen for at løfte Lokale og Anlægsfonden til ikke kun at være fond, men også et videncenter, som står på et stærkt fundament af viden om faciliteter til fritidsliv, og har sammen med sine dedikerede medarbejdere udviklet faciliteter med eksempelværdi og flyvehøjde både nationalt og internationalt. Det forlader han nu i sikre hænder hos et stærkt og velfungerende sekretariat, siger Carl Christian Ebbesen, formand i Lokale og Anlægsfonden.

Esben Danielsen skal i sit nye job være med til at understøtte alle kultur- og fritidsinstitutioner i København - fra idrætshaller til biblioteker, kulturhuse og museer. Han har i sin direktørstilling hos LOA sat et markant aftryk blandt mange ansøgere, kommuner, arkitekter og andre fagfolk, der arbejder med fritidsliv og skal nu afslutte det gode samarbejde med i alt 14 fuldtidsansatte hos LOA.

- Det indebærer en masse vemodighed, som jeg ikke forstår endnu, når jeg skal sige farvel til LOA. En fantastisk tid lakker lige så stille imod enden. Ikke fordi jeg har villet væk, for det vil man nemlig ikke fra Lokale og Anlægsfonden, men fordi en helt særlig mulighed for mig, er lykkedes, siger Esben Danielsen, som bor i Roskilde med sin familie.

Rekrutteringsprocessen går nu i gang for at finde en ny direktør, der kan tiltræde næste år. Lokale og Anlægsfonden fortsætter den daglige drift og virke på kontoret i Nyborg.

arrow Mette Touborg ny formand for Madens Folkemøde
13. november 2019 kl. 08:12 Opdateret: kl. 08:12
arrow - Jeg var åbenbart lidt af et wildcard
21. januar 2017 kl. 09:18 Opdateret: kl. 17:44
arrow Video og billeder: Se Touborgs farvel
29. september 2016 kl. 11:38 Opdateret: kl. 15:32
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk