31. oktober 2020
Så blev der slået søm i testordningen med indsamlingen af plast. Den begynder til maj med 200 boliger i Gundsømagle som forsøgskaniner. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Så blev der slået søm i testordningen med indsamlingen af plast. Den begynder til maj med 200 boliger i Gundsømagle som forsøgskaniner. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Test af plastindsamling vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Test af plastindsamling vedtaget
Roskilde - 08. februar 2020 kl. 16:57

Nu er det lykkedes klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune at få forsøgsordningen med sortering af plast på husholdningsniveau til at falde på plads. Det betyder, at 200 familier i et område af Gundsømagle skal teste ordningen, før den bliver spredt ud til hele kommunen.

arrow Læs også: Forsøg med indsamling af plast forsinket: Der gik corona i det

Helt lavpraktisk betyder forsøget, at familierne får skiftet deres beholder til papir/karton ud med en beholder med to rum, der er lidt større end de to beholdere, de har i forvejen. I den nye beholder skal der være plast i det ene rum og så papir, karton og som noget nyt også pap.

- Vi har valgt en løsning til forsøget, der ikke øger antallet af beholdere. Dog vil vi teste, om den nye beholder skal være større end de to andre opdelte beholdere, da plast fylder meget, og vi samtidig giver mulighed for, at papir, pap og karton nu kan komme i samme rum, forklarer Jeppe Trolle (R), som på mødet i klima- og miljøudvalget var stedfortræder for formanden Karim Friis Arfaoui (S).

Alle der synes, at den nye beholder virker for stor, kan i stedet vælge en mindre på 240 liter, ligesom de andre to spande. Teoretisk skal spanden til plast og pap/papir/karton være større, men det skal altså undersøges nu.

Marts bliver brugt på at indkøbe beholdere. I april er der opstartsmøde i Gundsømagle om forsøget, hvorefter ordningen kører frem til september. Herefter bliver erfaringerne samlet ind, og klima- og miljøudvalget kan så sidst på året tage stilling til, hvordan indsamlingen af plast skal foregå i hele kommunen på mere permanent basis.

arrow Plastaffald skal genanvendes på nyt anlæg ved Roskilde
04. juni 2020 kl. 19:10 Opdateret: kl. 19:10
arrow 200 husstande kan blive forsøgskaniner
15. januar 2020 kl. 06:16 Opdateret: kl. 14:23
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk