25. marts 2019
Angrebene mod fredagbønnen i to newzealandske moskéer blev en del af imam Mehmet Hatips (th.) fredagsbøn i Roskildes Ayasofya Moské. Ved hans side står frivillig i moskéen og oversætter Cevri Ocak. Foto: Kristian Jørgensen
Angrebene mod fredagbønnen i to newzealandske moskéer blev en del af imam Mehmet Hatips (th.) fredagsbøn i Roskildes Ayasofya Moské. Ved hans side står frivillig i moskéen og oversætter Cevri Ocak. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Terror i New Zealand satte præg på fredagsbønnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terror i New Zealand satte præg på fredagsbønnen
Roskilde - 15. marts 2019 kl. 18:05
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da der blev kaldt til fredagsbøn i Ayasofya Moskéen i Allehelgensgade, var det ikke mere end de 12 timers tidsforskel siden, at to moskéer i Christchurch, New Zealand var blevet ramt af to terrorangreb under fredagsbønnen med 49 døde til følge.

arrow Læs også: Ardern: Drabsmand planlagde at fortsætte efter moskéangreb

Det kunne ikke undgå at sætte et præg på fredagsbønnen i Roskilde, hvor imam Mehmet Hatip berørte terrorangrebet i sin prædiken. Han udtrykker sorg over, hvad der er sket, men lægger også vægt på, at den sorg ikke skal vendes til vrede og føre til splid mellem religioner.

- Lige meget hvor det sker i verden, er det kun en eller to personer, der gør det her, og man skal ikke bebrejde andre, hvad én person gør. Det her har ikke noget med etnicitet eller religion at gøre. Lige meget hvor og mod hvem det sker, fordømmer vi den slags handlinger, for at dræbe ét menneske er det samme som at dræbe hele menneskeheden, siger Mehmet Matip, der har været imam i moskéen siden maj.

- En af de ting, jeg er glad for, er, at der kom en præst på besøg for at være med til fredagsbønnen. Det er noget, der skaber sammenhold, tilføjer han.

arrow Syv ofre er udskrevet efter masseskyderi i New Zealand
16. marts 2019 kl. 02:42 Opdateret: kl. 02:44
arrow Familie til mand mistænkt for moskédrab hjælper politiet
16. marts 2019 kl. 01:53 Opdateret: kl. 01:54
arrow Formodet gerningsmand bag moskéangreb fængsles til 5. april
15. marts 2019 kl. 23:35 Opdateret: kl. 23:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk