22. oktober 2019
Teleselskabet 3 har 120 tons netværksudstyr med på Roskilde Festival i år.
Teleselskabet 3 har 120 tons netværksudstyr med på Roskilde Festival i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Telekunder på festival skal ikke gå ned på udstyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Telekunder på festival skal ikke gå ned på udstyret
Roskilde - 18. juni 2019 kl. 16:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af de sikre tegn på, at Roskilde Festival nærmer sig, er, når opsætningen af Orange Scene går i gang, og når teleselskaberne ankommer med deres mobile master og netværksudstyr. Mandag rullede syv tungt lastede lastbiler fra teleselskabet 3 ind på Dyrskuepladsen med 120 tons netværksudstyr, som skal sørge for, at selskabets kunder har den bedste dækning i løbet af festivalen.

arrow Læs også: Roskilde Festival sætter datarekord

- Dyrskuepladsen er den åbne mark i Danmark, der har allerbedst dækning, og det er ikke uden grund. Hvert år sætter dataforbruget på Roskilde Festival nye rekorder, og vi regner med endnu mere fart over feltet i år. Vi har i forvejen ni master på og umiddelbart omkring festivalområdet, men vi rykker ud med seks ekstra mobile master og tuner netværket, så det kan holde til lidt af hvert, siger Stefan Ring fra 3, der er ansvarlig for netværksopsætningen på Roskilde Festival.

Med over 130.000 deltagere er Roskilde Festival Danmarks fjerdestørste by målt på indbyggertal, og de mange mennesker på et lille areal presser teleselskabernes netværk til det yderste. Sidste år stod teleselskabet bag et forsøg, der skulle maksimere 4G-kapaciteten på netværket, og i år benytter 3 festivalen til at teste nye teknologier, som gør netværket i stand til at følge med det evigt stigende dataforbrug.

- Vi går til kanten, når vi tester ny teknologi, men ikke længere. Vi har seks ingeniører på vagt hele ugen, og vi er klar til at ændre på vores konfigurationer, hvis det ikke fungerer. Det vigtigste er, at folk har en god netværksoplevelse. Det kommer i første række, siger Stefan Ring.

Perioden frem mod festivalens start skal 3's teknikere og ingeniører bruge på installation, integration, optimering og tests af de mobile master og netværksudstyret. Den sidste mast sættes op 1. juli ved Orange Scene.

arrow Luften er tyk af data under festivalen
24. juni 2017 kl. 11:26 Opdateret: kl. 17:37
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk