12. maj 2021
Per Madsen er talsmand for flertalsgruppen i sagen om Brandkassen. Foto: Kim Rasmussen
Per Madsen er talsmand for flertalsgruppen i sagen om Brandkassen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talsmand om Brandkassen: - Det er det mest retfærdige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talsmand om Brandkassen: - Det er det mest retfærdige
Roskilde - 03. juli 2020 kl. 14:14
Af Steen Østbjerg

Skal selskabets formue udloddes, eller skal der oprettes en fond? Skal tidligere kunder, der blev smidt ud uden grund, have del i udlodningen? Skal en udlodning ske, så alle kunder får lige store andele af formuen, eller skal store kunder have mere end små kunder? Skal der ske vedtægtsændringer?

arrow Læs også: Finanstilsynet ophæver suspension af Brandkassens vedtægter

Spørgsmålene er stadig ubesvarede, og nu bliver det alene andelshaverne i Brandkassen, der kommer til at give svarene - og det er Per Madsen godt tilfreds med. Han er talmanden for den flertalsgruppe, som blev sat uden for indflydelse, da der blev fusket med det valg i 2011, som Finanstilsynet påbød Brandkassen at holde.

- Jeg er enig med Kammeradvokaten i, at det kan give al mulig pladder at ophæve suspensionen, og han har også haft en retfærdighedstænkning i det, når han har overvejet, om en udlodning ikke kun skal komme en snæver kreds til gode. Og når man kender til al det besvær, der følge med demokrati, er det, at man kan næsten kan blive lidt tilhænger af diktatur, og det er nok også derfor, det var den mulighed, Kammeradvokaten ville vælge, når han ville køre likvidationen igennem egenhændigt. Men som jeg ser det, er det, Finanstilsynet har bestemt, det mest retfærdige. Så er der en mere demokratisk vinkel på det, end der tidligere har været. Nu kan medlemmerne vælge en bestyrelse og bestemme, hvad der skal ske, og det, synes jeg, er mest fair, siger Per Madsen.

Han forudser travlhed i de kommende uger, hvor der skal stilles kandidater op, og han ser frem til resultatet af valget.

- Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi får et fair valg, og så kan vi kun gisne om, hvad der sker derefter. Jeg er ikke bange for resultatet. Jeg kan ikke forestille mig, at den tidligere ledelse har mange rygklappere tilbage, og den har en dårlig sag. Der står jo direkte, at den blev valgt ved det seneste valg med svindel og humbug, og det vil jeg da sige, hvis jeg skal ud at stemme dørklokker, og så må folk selv afgøre, hvem de vil stemme på. Jeg er slet ikke urolig, siger Per Madsen.

arrow Andelshavere får sidste ord om Brandkassens formue
03. juli 2020 kl. 13:46 Opdateret: kl. 13:46
arrow Brandkassen: - Sag om tillægsforsikringer er uden betydning
29. november 2019 kl. 14:11 Opdateret: kl. 13:22
arrow - Retfærdigheden er på vej til at ske fyldest
29. november 2019 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk