2. august 2021
Der køres stærkt på Lindenborgvej og en planlagt tunnel under vejen lige ved Lynghøjskolen skal nu endnu en gang drøftes. Der skal vejes fordele og ulemper. Svogerslev blev i budget 2018 lovet en tunnel under Lindenborgvej til Lynghøjsøerne. Foto: Thomas Olsen
Der køres stærkt på Lindenborgvej og en planlagt tunnel under vejen lige ved Lynghøjskolen skal nu endnu en gang drøftes. Der skal vejes fordele og ulemper. Svogerslev blev i budget 2018 lovet en tunnel under Lindenborgvej til Lynghøjsøerne. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svogerslevs tunnel ender på workshop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svogerslevs tunnel ender på workshop
Roskilde - 28. maj 2020 kl. 19:55
Af Lars Kimer

Ikke overraskende, så er den tunnel, som borgerne i Svogerslev er blevet lovet ved indgåelsen af budget 2018, en sag på dagsordenen til det kommende byrådsmøde. Det fremgår af dagsordnerne, som bliver offentliggjort i dag.

arrow Læs også: Fodgængere skal gå over vejen og ikke under

I sagen foreslår forvaltningen, at man ser på en anden løsning end en tunnel, nemlig en overgang i niveau med Lindenborgvej. Vil folk til byens nye lækre attraktion Lynghøjsøerne, så skal de altså over Lindenborgvej, som bruges af cirka 10.000 bilister i døgnet.

Men sagen skal igennem politisk behandling før, at en overgang i niveau eventuelt bliver løsningen. Både lokalrådets formand Tim Bang og byrådsmedlem for Venstre Bent Jørgensen har allerede - da sagen ved en fejl blev offentlig kendt i sidste uge - sagt fra over for en løsning i niveau.

Nu kommer Socialdemokratiets - som jo nærmest egenhændigt beslutter, hvad der skal ske i kommunen efter det sidste kanonvalg - med deres første tanker om en krydsning i niveau.

- Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. En overgang i niveau kan fx være et skridt på vejen til at få hastigheden ned på Stamvejen. Vores forslag være, at vi ikke beslutter noget på mødet i plan- og teknikudvalget. I stedet vil vi gerne have en workshop for de byrådsmedlemmer, som vil være med, og for de interessenter, der er i Svogerslev. Vi skal finde en god løsning sammen, siger Daniel Prehn (S), formand for plan- og teknikudvalget.

Han håber, workshoppen kan holdes over sommerferien eller lige efter sommerferien.

At Socialdemokratiet ikke har taget en snak med budgetforligsparterne om sagen først skyldes ifølge Daniel Prehn, at han først ser udspillet fra forvaltningen nu.

Bent Jørgensen er i første omgang tilfreds med, at sagen ikke hastes til beslutning.

- Det er fornuftigt at tage en tur rundt om bordet med alle parter. Projektet har ændret sig, men udgangspunktet er, at der skal laves en tunnel, det der blev vedtaget i budgettet, siger han.

arrow Lokalråd: Derfor er en tunnel det eneste rigtige
23. maj 2020 kl. 07:49 Opdateret: kl. 16:29
arrow Blev lovet tunnel: Ser ud til at ende i mølposen
23. maj 2020 kl. 06:06 Opdateret: kl. 16:33
arrow Svogerslev-tunnel står til flytning ved skolen
11. januar 2020 kl. 09:35 Opdateret: kl. 17:02
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk