11. august 2020
Den tunnel, som skal lede borgerne i Svogerslev sikkert under Lindenborgvej til Lynghøjsøerne, står til at blive flyttet efter fundet af en losseplads vest for skolen, hvor tunnelen var planlagt. Nu er forslaget, at den skal ligge i forlængelse af skolestien. Foto: Roskilde Kommune
Den tunnel, som skal lede borgerne i Svogerslev sikkert under Lindenborgvej til Lynghøjsøerne, står til at blive flyttet efter fundet af en losseplads vest for skolen, hvor tunnelen var planlagt. Nu er forslaget, at den skal ligge i forlængelse af skolestien. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svogerslev-tunnel står til flytning ved skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svogerslev-tunnel står til flytning ved skolen
Roskilde - 11. januar 2020 kl. 09:35
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tunnel, som skulle få beboerne i Svogerslev til at strømme til Lynghøjsøerne på sikker vis på vestsiden af Lynghøjskolen, er blevet afsporet. Det viste sig nemlig, at kommunen skulle finde syv millioner kroner ekstra til projektet, da jorden i området var forurenet, fordi det var gammel losseplads, og den slags er en dyr fornøjelse at flytte rundt på. Det kom også som en overraskelse, at tunnelen ville komme i kambolage med en hovedgasledning til Kyndbyværket.

arrow Læs også: Svogerslevs tunnel ender på workshop
Ny placering

Planen om en tunnel er dog ikke død, projektet er bare blevet flyttet.

- Vi har gennem snak med borgere i byen fået et forslag om at flytte tunnelen om på den anden side af skolen, så den meget benyttede skolesti vil fortsætte ud i tunnelen under Lindenborgvej, lyder det fra vej og parkchef i Roskilde Kommune, Ivan Hyllested, som fortsætter:

- Vi er ved at undersøge den mulighed, for det er da ærgerligt at skulle bruge mange ekstra penge, fordi jorden er forurenet dér, hvor det oprindeligt var planen at føre tunnelen under vejen. Vi skal i hvert tilfælde have undersøgt, hvad en flytning vil have af konsekvenser på skolen, siger han.

Ivan Hyllested forventer, at det bliver et punkt, som vil blive drøftet, når kommunen har inviteret til præsentation af helhedsplanen for Svogerslev tirsdag den 16. januar klokken 19 i Lynghøjhallen.

DF: Dårlig løsning

Byrådsmedlem Merete Dea Larsen (DF) er ikke alt for glad for flytningen.

- Jeg synes, det er en dårlig løsning. Tunnelen vil ligge mere skjult, og på den måde tror jeg ikke, den vil blive brugt lige så meget af byens borgere, og vi har jo allerede hallen, skolen og sfo'en i det område. Vil vi trække mennesker uden ærinder de steder forbi vores skole og sfo? spørger hun.

Lokalråd: Naturlig adgang

Formanden for Svogerslev Lokalråd, Tim Bang, ser slet ikke de samme problemer som byrådsmedlemmet.

- Ved at vælge at flytte tunnelen om på den anden side af skolen og hallen vil man få et naturligt kryds i byen. Der vil være mange flere i byen, som vil få naturlig adgang til Lynghøjsøerne, og det vil være en adgang, som vil være meget mere naturlig for vores 550 skolebørn. I lokalrådet har vi virkelig svært ved at finde argumenter imod at flytte tunnelen, siger han.

Billede

Formand for lokalrådet, Tim Bang, har svært ved at finde argumenter for, hvorfor det ikke skulle være en god ide at flytte tunnelen. Medlem af byrådet, Merete Dea Larsen (DF), synes derimod, at det er en dårlig ide. Tunnelen kan ses her med den stiplede linje.


arrow Lokalråd: Derfor er en tunnel det eneste rigtige
23. maj 2020 kl. 07:49 Opdateret: kl. 16:29
arrow Blev lovet tunnel: Ser ud til at ende i mølposen
23. maj 2020 kl. 06:06 Opdateret: kl. 16:33
arrow Helhedsplan for Svogerslev lægger op til bytorv og byfortætning
06. december 2019 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:06
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk