8. juli 2020
Rektor Claus Niller har svaret på syv bortviste elevers klage til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Foto: Kenn Thomsen
Rektor Claus Niller har svaret på syv bortviste elevers klage til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar på klage over bortvisning: Det er nok, at det ligner vold
Roskilde - 21. december 2018 kl. 15:53
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har Roskilde Katedralskole overreageret ved at bortvise syv elever permanent på grund af en voldsepisode, de selv siger var en leg?

arrow Læs også: Opbakning til bortvisning var ikke aftalt i elevråd

Det skal Styrelsen for Undervisning og Kvalitet nu afgøre, efter de har indgivet deres klager.

Klagerne går blandt andet på, at episoden med fødselsdagstæsk 9. november slet ikke var rigtig vold, men et aftalt skuespil, hvilket man ifølge klagen også kan se ved langsom gengivelse af den optagelse, der blev lavet af det 16 sekunder lange ritual.

I sit svar på klagen, som DAGBLADET har fået adgang til via klagerne, afviser rektor Claus Niller, at det bør mildne straffen.

»...det er meget muligt, at den filmede episode i langsom gengivelse ser mindre voldelig/farlig ud, end når filmen afspilles med normal hastighed. Videoen blev imidlertid, ligesom episoden den handler om, til i en intention om at forestille og vise - regelstridig - vold. Sådan blev den også opfattet af omverdenen, herunder skolens ledelse,« skriver han.

Klagerne går også på, at skolen ikke har lyttet til de involverede, og at bortvisningerne ikke skelner mellem, hvor meget de enkelte har medvirket.

»(Det er) imidlertid korrekt, at skolen ikke har gradueret sin reaktion efter, hvor meget eller hvor lidt voldelig, den enkelte tilsyneladende var, men derimod på, om den enkelte spillede en aktiv rolle. Vold på skolen tolereres ikke - heller ikke det, der forestiller vold, og som potentielt kan være ligeså farligt,« skriver rektoren i sit svar.

Klagerne går blandt meget andet også på, at en øjeblikkelig bortvisning uden varsel er en overreaktion set i forhold til sagens alvor, og at skolen overdriver episodens indvirkning på skolens læringsmiljø, men bruger sagen som et værktøj til at sende et signal.

arrow Forældre: Løgn i underretninger om bortviste gymnasieelever
17. december 2018 kl. 13:17 Opdateret: kl. 12:34
arrow Underretning: Bortviste elever i bande-risiko
17. december 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24
arrow Smidt ud efter fødselsdagstæsk: Elever klager over bortvisning
06. december 2018 kl. 05:31 Opdateret: kl. 15:10
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk