17. juni 2019
Den danske naturfotograf Uri Golman blev i december stukket ned under en reportage-rejse til Gabon. Han befinder sig fortsat på Rigshospitalet men nu er udredningen afsluttet. Uri er født og opvokset i Herringløse nord for Roskilde.
Den danske naturfotograf Uri Golman blev i december stukket ned under en reportage-rejse til Gabon. Han befinder sig fortsat på Rigshospitalet men nu er udredningen afsluttet. Uri er født og opvokset i Herringløse nord for Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stukket ned i Gabon: Naturfotograf i bedring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stukket ned i Gabon: Naturfotograf i bedring
Roskilde - 24. januar 2018 kl. 18:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udredningen på Rigshospitalet af den knivstukne naturfotograf Uri Golman, som den 16. december 2017 sammen med sin partner Helle Olsen blev overfaldet i Gabon, er nu afsluttet.

arrow Læs også: Efter knivoverfald i Gabon: Lokal naturfotograf på tv med sit hjertebarn

- Nu indleder vi et længerevarende og målrettet genoptræningsforløb af de nervemæssige følgevirkninger af de umiddelbare stikskader, og allerede nu har Uri gjort gode fremskridt. Han er en viljestærk og sej mand, som på vores mange ekspeditioner altid udviser stor ro, styrke og overblik, siger Helle Olsen, som både privat og professionelt danner par med Uri Golman, i en pressemeddelelse fra parret.

Parret er samtidig utroligt taknemmelig for den livreddende indsats, som militærhospitalet i Gabon ydede.

Parret står bag det store naturbevarelsesprojekt Wild, hvor de på fem år fotodokumenterer verdens sidste vilde natur på alle syv kontinenter på mere end 25 ekspeditioner. Under mottoet »What You Love - You Will Protect«, er målet med deres positive og smukke billeder, at de via kærlighed til naturen kan beskytte verdens sidste vilde steder og dyreliv. Som afslutning på projektet Wild udgiver de deres store Wild bog som del af et koncept hvor også globale opinionsdannere inddrages.

- Det er klart, at vores fokus lige nu er på at få Uri godt igennem genoptræningsforløbet. Forhåbentligt er dette blot et afbræk i vores arbejde med projektet, som vi begge brænder for. I det hele taget har det været vidunderligt og rørende at mærke den store opbakning, vi har fået, ikke kun fra det nære netværk herhjemme, men også fra den store verden, vi har bevæget os rundt i gennem mange år. Det er et tegn på, at Uris og mit arbejde er vigtigt, ikke kun for os, men også for mange andre mennesker. Jeg er sikker på, at vi kommer ud på den anden side af dette, og kan fortsætte vores livs drøm, siger Helle Olsen, som selv er blevet opereret i hånden efter afværgelæsioner i forbindelse med overfaldet.

arrow Uden for livsfare: Lokal fotograf er i Danmark efter knivangreb i Gabon
31. december 2017 kl. 03:24 Opdateret: kl. 08:36
arrow Købmand forfulgte to danskere før han stak dem ned i Gabon
19. december 2017 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:16
arrow Dusinvis er anholdt i Gabon efter angreb på danskere
18. december 2017 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:32
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk