5. august 2020
I Sankt Peders Stræde står der snart nye studieboliger klar. Det er årets eneste nye i Roskilde. De er fra Boligselskabet Sjælland og kommer til at stå i 3500 kroner for et værelse og 5000 for to værelser. Foto: Lars Kimer
I Sankt Peders Stræde står der snart nye studieboliger klar. Det er årets eneste nye i Roskilde. De er fra Boligselskabet Sjælland og kommer til at stå i 3500 kroner for et værelse og 5000 for to værelser. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studieboliger: Alt hvad du bør vide om Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studieboliger: Alt hvad du bør vide om Roskilde
Roskilde - 27. juli 2019 kl. 07:45
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drømmestudiet er i hus. Du skal læse i Roskilde. Men, hov, hvor skal du bo? Det er nu, jagten går ind på studieboliger i Sjællands studie-hovedstad, men bare fordi der er flere, som søger bolig, så er der ikke flere boliger at få nu end resten af året.

arrow Læs også: Venteliste til alle studieboliger inden studiestart

- Det er den barske sandhed. Vi har ikke bare boliger stående klar tomme, fordi studerende flyttede ud 1. juni. Vores studerende flytter lige meget ud alle tidspunkter af året, siger Rasmus Okholm-Hansen, indstillingschef hos det Regionale Indstillingsudvalg-Roskilde, kaldet RIU.

Når spørgsmålet går på, hvor mange RIU har stående på venteliste til en bolig, så bliver svaret lidt kompliceret.

- Vi har nemlig individuelle ventelister eller ventelister til enkelte kollegier, så vi kan ikke bare sige, at der står 3000 på ventelisten. Der står lige nu omkring 3000, men de fordeler sig vidt forskelligt, fordi de står skrevet op til de enkelte kollegier, forklarer Rasmus Okholm-Hansen, som understreger, at der er venteliste til alle de boliger, som RIU administrerer i Roskilde.

- De unge er ikke kræsne, men pris og beliggenhed spiller også ind for dem. En studiebolig til under 3000 kroner er virkelig attraktiv. Kommer man over 4000 kroner, så begynder nogle af de unge at falde fra. De har simpelthen ikke råd.

Hvordan kommer man så forrest i køen til en eftertragtet studiebolig i Roskilde? Her er svaret mere simpelt.

- Skal du læse på en uddannelse i Roskilde, det kunne være RUC eller Absalon, så får du otte måneders anciennitet fra det øjeblik, du søger. Kommer du fra et sted, hvor rejsetiden til Roskilde er en time til halvanden, så får du yderligere fem måneders anciennitet. Har du længere rejsetid fra dit hjem, får du otte måneder lagt til, og er du udenlandsk studerende eller fra Færøerne eller Grønland, så får du 10 måneders anciennitet lagt til, siger Rasmus Okholm-Hansen.

Mange går og tror, at langt de fleste studieboliger i Roskilde tilhører Boligselskabet Sjælland, men det er faktisk ikke helt rigtig.

- UBSBOLIG er faktisk større på studieboliger i Roskilde, men det betyder ikke så meget for de studerende, for alle boligerne søges via hjemmsiden s.dk, forklarer Rasmus Okholm-Hansen.

I Roskilde er der kommet nye studieboliger til i Sankt Peders Stræde i Roskilde, og Tunet i Trekroner er også blandt de nyeste kollegier.

arrow Boligprojekt skal puste nyt liv i hensygnende butikscenter
13. juni 2020 kl. 18:18 Opdateret: kl. 15:48
arrow Ungdomsboliger på vej i CAT-bygningen
02. april 2020 kl. 19:21 Opdateret: kl. 13:07
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk