3. juni 2020
Rambøll har foreslået en lukket hal, hvis lugtgenerne fra Solum skal overholde Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier, men så langt er Roskilde Kommune ikke klar til at gå. Foto: Lars Kimer
Rambøll har foreslået en lukket hal, hvis lugtgenerne fra Solum skal overholde Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier, men så langt er Roskilde Kommune ikke klar til at gå. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strengere krav til kompost-virksomhed - men ingen lukket hal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strengere krav til kompost-virksomhed - men ingen lukket hal
Opdateret 30. marts 2020 kl. 17:38
Roskilde - 30. marts 2020 kl. 12:15
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kommer nye og strengere krav fra Roskilde Kommune til virksomheden Solum, som lever af at lave kompost.

arrow Læs også: Solum: Det vælter ind med haveaffald

Det er næppe gået roskildensernes næser forbi, at virksomheden har lugtproblemer, og med de nye krav skulle lugtgenerne gerne blive mindre, men spørgsmålet er, om det er nok. Roskilde Kommune har nemlig haft Rambøll på som ekstern rådgiver, og sidstnævnte slår fast, at hvis lugten fra anlægget skal ned på Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier, så vil det kræve et fuldstændigt lukket anlæg - en hal - for alle virksomhedens aktiviteter, samt luftrensning i et biofilter eller lignende.

En lukket hal og luftrensning er dog ikke en del af de krav, som kommunen nu stiller. Her bliver der igen tale om en reduktion i den mængde materiale, som Solum må have liggende, samt flere andre tiltag, herunder aktiv luftning af kompostbunkerne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk