18. januar 2021
Det næsten færdige beredskabstracé forlænges, så en vandstigning til 134 centimeter ikke burde give våde gulve i et eneste hus. Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Det næsten færdige beredskabstracé forlænges, så en vandstigning til 134 centimeter ikke burde give våde gulve i et eneste hus. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stormflod: Hullerne lukkes for at sikre Nordmarken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stormflod: Hullerne lukkes for at sikre Nordmarken
Roskilde - 31. december 2018 kl. 14:19

Nytårsaftens dag ved 13-tiden begyndte maskinerne at arbejde på at sikre Jyllinge Nordmark mod det højvande, der forventes at toppe natten til onsdag med vandstand på pt. 134 centimeter over dagligt vande.

arrow Læs også: Antal huse med vand på gulvet: Nul

Alt foregår stille og roligt, for det handler »bare« om at lukke hullerne i det beredskabstracé, der allerede er ved at blive bygget langs Værebro Å. Den nødvendige jord lå i forvejen deponeret på stedet, så gravkoen på larvefødder først var ankommet, kunne Kim Bodum gå i gang med at flytte den nødvendige mængde jord, først for enden af Fasanvænget, senere mellem Vernersvej og Storkevej. Arbejdet indstilles ved 16-tiden og genoptages nytårsdag, idet der er så god tid, at det ikke er nødvendigt at arbejde, mens det er mørkt.

Der sikres indtil 140 centimeter. Hvis prognosen, der siger 134, holder, forventes der med lukningen af hullerne i beredskabstraceet ikke at komme vand i et eneste hus.

Inde i Roskilde forventes ingen problemer i forbindelse med den forestående højvande, men Vikingeskibsmuseet har forberedt sig ved at sætte alt det grej frem, der skal bruges, hvis Vikingeskibshallen skal sikres, og varslet sine medarbejdere om, at der kan blive brug for dem, hvis prognoserne ændrer sig.

arrow Stormflod erklæret i store dele af det sydlige Danmark
03. januar 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:46
arrow - Meldinger fra DMI helt hen i vejret
03. januar 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Vikingeskibsmuseet slap nådigt
02. januar 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk