5. august 2020
Storkeparret Ida og Emil fik sidste år besøg af datteren Susanne. I år har en fremmed stork meldt sin ankomst, og den har vist interesse for parrets rede i Gundsølille. Foto: Mie Neel
Storkeparret Ida og Emil fik sidste år besøg af datteren Susanne. I år har en fremmed stork meldt sin ankomst, og den har vist interesse for parrets rede i Gundsølille. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storkepar har fået en storker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storkepar har fået en storker
Opdateret 03. april 2019 kl. 13:47
Roskilde - 02. april 2019 kl. 12:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge Storkene.dk er melding om storkeæg i Gundsølille ved Roskilde, hvor storkeparret Ida og Emil siden 2007, har haft deres rede på en gartneriskorsten.

arrow Læs også: Se billederne: Storkefamilie på udflugt

- Hunstorken lægger normalt op til fem æg over cirka 10 dage, så der er stadig nogle dage til, æglægningen er komplet. Men allerede nu må det forventes, at de første æg klækker i starten af maj måned, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der også kan fortælle, at storkeparret ikke har storkereden helt for sig selv i disse dage.

- En fremmed stork, der ikke er ringmærket, har flere gange mandag udvist stor interesse for storkereden, men indtil videre har det gamle storkepar lykkedes med at fortrænge den fremmede stork, der må henvises til nogle af de andre storkereder, som området byder på, siger Jess Frederiksen.

I 2018 var der også to andre storke i området omkring Gundsømagle Sø, som dog ikke ynglede. Den ene af storkene var en af parrets egne unger fra 2017, mens den anden var en stork, der ikke var ringmærket, og hvis ophav derfor er ukendt. De næste par uger vil det vise sig, om der kommer et storkepar mere på Sjælland.

- Helt generelt forholder det sig sådan, at et storkepar skal have fundet sammen inden den 15. maj, hvis de skal lykkes med at få unger på vingerne, siger Jess Frederiksen.

arrow Nu kendes kønnet på storkeungerne
28. juni 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:15
arrow Tre unger i storkereden
31. maj 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 09:39
arrow Årets første storkeunge i Danmark er udklækket
05. maj 2019 kl. 19:52 Opdateret: kl. 09:17
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk