21. november 2017
Plænen foran kirkegårdsmuren er blevet omdannet til en grøn oase med sti, hyggelige kroge med bænke og blandt andet 500 kvadratmeter bede. Fjordkilen Vest blev indviet mandag eftermiddag. Foto: Britt Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Plænen foran kirkegårdsmuren er blevet omdannet til en grøn oase med sti, hyggelige kroge med bænke og blandt andet 500 kvadratmeter bede. Fjordkilen Vest blev indviet mandag eftermiddag. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store bede og kig til fjorden er ny oase i Jyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store bede og kig til fjorden er ny oase i Jyllinge
Roskilde - 12. september 2017 kl. 15:34
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

225 meter stengærde og 500 kvadratmeter bede er blandt ingredienserne i Fjordkilen Vest, som blev indviet mandag eftermiddag i Jyllinge.

Plænen foran kirkegårdsmuren og de to parkeringsarealer nord for Kirkebjergvej er blevet til et grønnere område med en sti, græsklædte holme, stensætninger, bænke, smukke græsser og staudebede. I krydset Bygaden/Kirkebjergvej er der nu en minirundkørsel.

Projektet er en del af kommunens vision om en fjordkile, der binder Jyllinge sammen fra Gulddysseskov i øst til fjorden i vest.

Borgmester Joy Mogensen (S) fortæller i sin tale, at det er planen, at Fjordkilen skal gøre naturen endnu tydeligere for borgerne i Jyllinge.

- Det, man falder for, er, hvor smukt her er, siger Joy Mogensen og påpeger, at nye borgere fortæller, at det tager tid at finde de små dejlige pletter i naturen.

Fjordkilen skal med sine små grønne oaser og bænke hive naturen tættere på bymidten.

Torben Jørgensen (S), formand for plan- og teknikudvalget, forklarer, at mange af blomsterne i bede vil blive udskiftet senere.

- Vi får tit kritik i plan- og teknikudvalget, og noget af det er sikkert berettiget. Men et område vi aldrig får kritik på, er dem, som passer vores bede, fortæller Torben Jørgensen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag den 12. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk