21. februar 2020
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbedragere dømt: Svindlede 20 personer for 2,6 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbedragere dømt: Svindlede 20 personer for 2,6 millioner kroner
Roskilde - 06. juni 2018 kl. 14:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To ud af i alt fem mænd nu i alderen 23-29 år og med tilknytning til Roskilde-området blev i dag som de sidste dømt i Retten i Roskilde i et større sagskompleks med i alt cirka 365 forhold om overtrædelse af straffeloven.

arrow Læs også: Snød sin nabo for formue og stjal fra sin datter

De fem mænd er ved domme i henholdsvis december 2017, marts 2018 og nu i dag blevet idømt straffe på mellem fem måneder og to års fængsel - samlet knap syv års fængsel.

Forholdene omfattede overtrædelse af straffelovens bestemmelser primært om databedrageri og bedrageri, hvor de dømte fik svage og udsatte personer til at videregive strengt personlige oplysninger, så de nu dømte kunne misbruge disse til egen økonomisk fordel.

Cirka 20 personer har været personligt forurettede sammen med mange pengeinstitutter, kreditkort- og teleselskaber, der samlet set er blevet snydt for i alt cirka 2,6 millioner kroner.

De dømte misbrugte de personlige oplysninger, som de havde fået fra de svage og udsatte ofre, til f.eks. overførsel af penge, oprettelse af kreditkort, der efterfølgende blev misbrugt, oprettelse af lån, som de forurettede ikke kendte noget til, og andre økonomiske transaktioner eller køb uden de forurettedes kendskab.

I et enkeltstående tilfælde var det lykkedes på blot 24 timer at misbruge en forurettets betalingskort til at opnå en økonomisk vinding på ca. 155.000 kr.

- Jeg er generelt meget tilfreds med dagens dom, hvor retten igen lagde vægt på, at de dømte havde udnyttet svage og udsatte til at oplyse strengt fortrolige, personlige oplysninger, som de kunne misbruge i økonomisk henseende. I to af de tre domme fandt retten, at der var tale om strafskærpende omstændigheder, fordi der var tale om mange strafbare forhold, der blev forøvet i forening af de nu dømte, siger anklager John Catre Nielsen, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagskomplekset har været efterforsket af Midt- og Vestsjællands Politi siden efteråret 2016, hvor den første anmeldelse indløb. Anklagemyndigheden har stadig uafgjorte sager mod 5-6 personer, der er mistænkt for mindre roller i forhold til nu fem dømte hovedmænd i sagskomplekset.

arrow Kvinde dømt for medvirken til hvidvask
10. juli 2019 kl. 06:56 Opdateret: kl. 12:14
arrow Bilsælgere overbevist af falske bankoverførsler
09. november 2018 kl. 13:14 Opdateret: kl. 12:45
arrow Direktør tiltalt for bedrageri på en halv milliard
12. september 2018 kl. 12:43 Opdateret: kl. 12:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk