15. oktober 2021
Sådan så det ud ved den første gudstjeneste i Roskilde Domkirke efter genåbningen. Ved tirsdag aftens valgforsamling måtte domkirken fungere som mødelokale, da der ikke var plads nok i Konventgården på grund af coronarestriktionerne. Foto: Kenn Thomsen
Sådan så det ud ved den første gudstjeneste i Roskilde Domkirke efter genåbningen. Ved tirsdag aftens valgforsamling måtte domkirken fungere som mødelokale, da der ikke var plads nok i Konventgården på grund af coronarestriktionerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor udskiftning i domsognets menighedsråd: Halvdelen af medlemmerne er nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor udskiftning i domsognets menighedsråd: Halvdelen af medlemmerne er nye
Roskilde - 16. september 2020 kl. 16:11
Af Lars Ahn Pedersen

Menighedsrådet i Roskilde Domsogn fik tilført en del nyt blod ved tirsdag aftens valgforsamling, omend topscorerne ved valget blev en række gamle kendinge. Flest stemmer gik til menighedsrådets mangeårige formand Anne Rosendal, som fik 70 stemmer fra de 109 registrerede deltagere.

arrow Læs også: Alle menighedsråd er på plads i Roskilde

Valgforsamlingen blev holdt i Roskilde Domkirke, da coronarestriktionerne gør, at der kun må være 70 til stede i Konventgården, og da der allerede dukkede det antal op til orienteringsmødet om menighedsrådsvalget, måtte man finde en større ramme.

- Det fungerede bedre end forventet, og det var en smuk ramme, siger Anne Rosendal, der på forhånd havde haft sin tvivl om domkirkens egnethed som mødelokale.

Udover hende bestod top fem af Jesper Kejlhof, Henrik Enig, Bjarne Hald og Henrik Bondo, som alle i forvejen sidder i menighedsrådet. Desuden var der genvalg til Lis Kjær, Annie Larsen og Sole Bluhme Hansen. De resterende syv af de 15 pladser i domsognets menighedsråd gik til nye medlemmer: Katarina Hejrskov, Pernille Larsen, Thomas Ravn-Pedersen, Gertrud Elkjær, Stig Kastberg, Kim Jacobsen og Helge Madsen.

Der var farvel til Mette E. Bruun og Ruth Vingborg, som begge havde valgt ikke at genopstille efter mange års tro tjeneste i menighedsrådet, lige som Finn Buhl, Thorsten Dyngby og Keld Winckelmann heller ikke fortsætter. Ebbe Overgård havde bedt om at udtræde af menighedsrådet tidligere på sommeren.

arrow Menighedsråd er stort set køreklar
07. oktober 2020 kl. 15:41 Opdateret: kl. 13:21
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk