16. maj 2021
BEC i Roskilde har fået nyt navn og vil fremover hedde BEC Financial Technologies. Foto: Jens Møller Nielsen
BEC i Roskilde har fået nyt navn og vil fremover hedde BEC Financial Technologies. Foto: Jens Møller Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor techvirksomhed får nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor techvirksomhed får nyt navn
Opdateret 23. april 2021 kl. 08:44
Roskilde - 23. april 2021 kl. 08:37

»BEC Financial Technologies« er det nye navn på en af Danmarks ældste og største fintechvirksomheder, der har hovedsæde i Roskilde.

arrow Læs også: Virksomhed omsatte for over to milliarder kroner i 2020

BEC står for »Bankernes EDB Central«, men det er slut nu med navneskiftet.

- Vi har valgt et navn, der fortæller klart, hvad vi laver, og som også er til at forstå for de mange medarbejdere i Danmark og Polen, der ikke taler dansk, fortæller administrerende direktør Jesper Nielsen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

BEC Financial Technologies leverer al den teknologi, som pengeinstitutter i Danmark har brug for. Kunderne tæller store og små pengeinstitutter lige fra Nykredit til Frøslev-Mollerup Sparekasse. Tilsammen servicerer BEC-pengeinstitutterne 20-30 procent af alle danske bankkunder. Virksomheden omsatte i 2020 for to milliarder kroner.

- Vi står i en rivende udvikling, hvor vi forenkler vores måder at arbejde på, åbner vores it-platform og integrerer vores egne it-løsninger med den nyeste teknologi fra globale partnere, såsom decentrale cloudløsninger fra SAS Institute, Microsoft og Salesforce. Så det er sådan set hverken »edb« eller særlig »centralt« længere, siger Jesper Nielsen.

I oktober lancerede virksomheden et nyt logo og nyt design, hvor ordene »financial technologies« blev en del af logoet. I marts annoncerede virksomheden omfattende forandringer, der skal forenkle BEC's organisation og processer. Og torsdag besluttede virksomhedens generalforsamling at skifte selskabets navn.

- Efter 51 år med navnet »Bankernes EDB Central« var det næsten blevet retro. Men vi har kaldt os BEC i årevis, og er i dag en helt anden virksomhed med masser af kompleks og spændende fintech. Så det skal vores navn også afspejle, siger Jesper Nielsen.

arrow Kommune og virksomhed i samarbejde om p-hus
10. december 2020 kl. 13:56 Opdateret: kl. 12:51
arrow Kæmpe privat virksomhed har skiftet logo
27. oktober 2020 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:07
arrow Fyret Danske Bank-direktør skal lede Roskildes største virksomhed
20. august 2020 kl. 11:10 Opdateret: kl. 12:36
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk