22. marts 2019
Størfiskeri er hastigt voksende herhjemme. Henrik Carl er en af landets mest erfarne størfiskere med cirka 2000 stør fanget i danske søer på cv'et. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Størfiskeri er hastigt voksende herhjemme. Henrik Carl er en af landets mest erfarne størfiskere med cirka 2000 stør fanget i danske søer på cv'et. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor, større, stør: Mød Henrik, som har fanget 2000 stør i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor, større, stør: Mød Henrik, som har fanget 2000 stør i Danmark
Roskilde - 20. september 2018 kl. 07:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

120 stør går der i søen i den gamle grusgrav, hvor Henrik Carl har sat sig til rette med sine fiskestænger. Gennemsnitsvægten på fiskene ligger på omkring 25 kilo, og de største stør i søen vejer 60 kilo.

Stedet hedder Simons Put & Take mellem Gundsømagle og Veksø nord for Roskilde. Solen kaster nogle af dagens sidste gyldne stråler ind over søen, hvor en solid blæst står på langs af søen fra syd.

Henrik Carl har smidt stængerne op og sat sig til at vente - for det handler størfiskeri rigtig meget om, at vente.

- Jeg fisker altid med bundmede, så det meste af fiskeriet består af enten at stirre på stangspidsen for at se, om der er bevægelse eller for de lidt mere dovne, så kan man sætte en bidmelder på, som sladrer, så snart der er en fisk i den anden ende, forklarer Henrik Carl, som ud over at vide en hulens masse om stør også ved en hulens masse om fisk - helt generelt.

Til daglig er han fiskeekspert på Zoologisk Museum, og han er forfatter til bogen Danmarks Fiskeatlas på 1200 sider. Det er vel at mærke kun ferskvandsfiskene, der er beskrevet i den bog. Den om saltvandsfisk er på vej og bliver nok lige lidt tykkere end forgængeren.

Kampen tæller

På jorden ligger en åben vakuumpakke med ansjoser. Dem bruger han som madding for at lokke søens store fisk til. I første omgang er hvepsene dem, der viser størst interesse for pakkens indhold.

- Tålmodighed, det er nøglen. Ham der sidder derovre har været her i 24 timer, og han har fanget en fisk på 25 kilo, siger Henrik Carl og peger over på en af de andre standpladser, hvor en anden fisker skutter sig i sin medbragte stol under en stor fiskeparasol.

- Enhver idiot kan spise en fisk. Det svære er at fange dem, og støren er fantastisk at fange. Det gør ikke mig noget, at det ikke er en hjemmehørende art. Det er jo fighten med fisken, som er det sjove. Jeg tror nu heller ikke på, at dem, der fisker i et put & take-vand efter ørreder, står og tænker, at det ikke er en vild fisk, de fanger, siger han.

Artiklen her er et udrag af en artikel bragt i vores Jagt og Fiskeri-magasin, som udkom med Sjællandske Mediers dagblade den 19. september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk