22. september 2021
Roskilde Festival satte Domen op på Musicon i den første weeekend af juli og har allerede modtaget henvendelser fra interesserede, som vil bruge den til arrangementer. Foto: Lars Ahn Pedersen
Roskilde Festival satte Domen op på Musicon i den første weeekend af juli og har allerede modtaget henvendelser fra interesserede, som vil bruge den til arrangementer. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for at bruge nyt mødested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stor interesse for at bruge nyt mødested
Roskilde - 27. juli 2021 kl. 16:22
Af Lars Ahn Pedersen

Et nyt, mobilt forsamlingssted med navnet Domen har allerede vakt stor interesse, selv om det er under en måned siden, det blev sat op. Den ni meter høje kuppelformede bygning er udviklet og finansieret af Foreningen Roskilde Festival og står i den vestlige ende af bydelen Musicon bag Roskilde Festival Højskole og ved siden af Formhuset og Kunstsmedjen.

arrow Læs også: Kunstfestival er Susannes første gang

- Der er allerede flere, som har henvendt sig og spurgt, om de kan få lov at bruge Domen, siger Roskilde Festivals kunstansvarlige Signe Brink Wehl.

Idéen til Domen opstod i samarbejde med Museet for Samtidskunst og andre af festivalens kulturelle partnere, og tanken var, at den skulle have haft premiere på sidste års Roskilde Festival, men da den blev aflyst, var det meningen, at den i stedet skulle tages i brug på dette års festival.

Men den blev som bekendt heller ikke til noget, så i stedet for at vente til 2022 valgte festivalen at få sit frivillige byggehold til at opføre den på Musicon, så den kunne indvies til Museet for Samtidskunsts mini-kunstfestival »Bobler Live!« i weekenden den 3.-4. juli.

- Den skulle have stået på campingområdet ved Dream City, men da festivalen ikke blev til noget, tænkte vi: »Hvad gør vi så nu?« Derfor satte vi den op på Musicon til »Bobler Live!«, siger Signe Brink Wehl.

Ingen udløbsdato

Domen har plads til 150 personer og kan for eksempel bruges til udstillinger, performances, musik eller debatter.

- Vi har ellers talt om den længe, men det er som om, at folk først er blevet opmærksomme på den, efter at de har kunnet se den. Den ser faktisk også vildere ud på Musicon, end den ville have gjort på festivalpladsen. Den virker bare mere spektakulær, siger Signe Brink Wehl.

Domen er som nævnt mobil og kan i princippet også sættes op andre steder, men nu vil Roskilde Festival i første omgang se, hvordan det går på Musicon.

- Lige nu er der ingen udløbsdato på, hvor længe den skal være på Musicon. Vi er nysgerrige efter at se, hvad der kommer af forslag, og vi skal tale med aktørerne på Musicon om, hvordan de vil bruge den fremover, for det skal være et brugerdrevet ejerskab, så den får sit eget liv. På festivalen ville den kun have fået otte dage, men nu får den et helårsliv, siger Signe Brink Wehl.

Rent praktisk er det Musicon-sekretariatet, der tager sig af booking af Domen, og efter planen skal den næste gang anvendes, når kulturfestivalen Rabalder finder sted på Musicon lørdag den 28. august.

arrow Se billederne: Kunstfestival uden begrænsninger
03. september 2021 kl. 18:31 Opdateret: kl. 18:31
arrow Kunstfestival har taget sine forholdsregler
20. september 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 22:06
arrow Nyt galleri: Vi vil være multifunktionelt kunstnerhus
17. august 2020 kl. 15:53 Opdateret: kl. 12:58
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk