3. juli 2020
Der var troppet tusindvis af mennesker op i Folkeparken tirsdag aften for at Queen-filmen »Bohemian Rhapsody«, som foreningen RoskildeBio.nu arrangerede med støtte fra Roskilde Kommune. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der var troppet tusindvis af mennesker op i Folkeparken tirsdag aften for at Queen-filmen »Bohemian Rhapsody«, som foreningen RoskildeBio.nu arrangerede med støtte fra Roskilde Kommune. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stopfyldt til ude-bio i Folkeparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stopfyldt til ude-bio i Folkeparken
Opdateret 21. august 2019 kl. 09:48
Roskilde - 21. august 2019 kl. 06:24
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var åbenbart helt rigtigt set, at Roskilde kunne bruge en friluftsbiograf i Folkeparken. Amfiteatret var spækket med mennesker, da foreningen RoskildeBio.nu blændede op for filmen »Bohemian Rhapsody« i den til alt held regnfrie park.

- Det er helt vildt, så mange der er kommet, siger formand Jens Otto Kjærum fra biografforeningen, som først og fremmest har til formål at vise smallere film på mindre lokationer i Roskilde.

Filmvalget viste sig også at være en succes. Da filmen om bandet Queen og især forsanger Freddie Mercury kulminerede med Live Aid-koncerten på Wembley i 1985, var der både klapsalver og et lyshav af telefonlygter ud over Folkeparken.

Open air-filmen har kunnet lade sig gøre med støtte fra Roskilde Kommunes kulturpulje, men der er egentlig ikke gjort det store for at sikre så stort et fremmøde. Det er kommet via Facebook, hvor foreningen oprettede en begivenhed, der hurtigt spredte sig til 115.000 mennesker, som har set opslaget.

- Det eksploderede bare af sig selv, og det må være fordi der er interesse for det. Det er jo en anden filmoplevelse, og det er mange år siden, der har været sådan noget i Roskilde sidst, siger Jens Otto Kjærum.

RoskildeBio.nu afholder gerne et lignende arrangement en anden gang, hvis de kan samle opbakning til det, men i mellemtiden er fokus på at finde et permanent sted i byen til de smallere filmoplevelser. Indtil da fortsætter de som pop up-biograf.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk