13. august 2020
Motorcyklerne fylder stadigt mere ved torsdagstræffene på havnen i Roskilde. I samme takt har naboerne oplevet stadigt større støjgener. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Motorcyklerne fylder stadigt mere ved torsdagstræffene på havnen i Roskilde. I samme takt har naboerne oplevet stadigt større støjgener. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjende motorcykler undgår bøderegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjende motorcykler undgår bøderegn
Roskilde - 17. juli 2019 kl. 12:07
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om støjgenerne i forbindelse med torsdagenes store bil- og motorcykeltræf på Roskilde Havn opleves som stigende, har det ikke fået politiet til at uddele flere bøder til trafikanter, der laver unødig larm i trafikken.

arrow Læs også: Motortræf kan havne i Planklagenævnet igen

I hele 2018 uddelte Midt- og Vestsjællands Politi 13 bøder i Roskilde Kommune for overtrædelse af færdselslovens paragraf 38, der handler om unødig støj i trafikken. I år er der indtil videre givet syv bøder i hele kommunen.

Af den opgørelse, politiet har lavet til DAGBLADET, fremgår det ikke, hvor mange bøder der er givet i forbindelse med havnetræffet, men kun en mindre del er givet på veje, som umiddelbart benyttes, når man skal til og fra havnen.

Naboerne, repræsenteret ved foreningen Den Grønne Linie, er ikke imponerede over ordensmagtens indsats på havnen.

- Motorcyklerne kører nærmest hen over tæerne på de betjente, der er der, uden at der sker noget, siger foreningens næstformand, Peter Lunding Smith.

Når der ikke er blevet uddelt flere bøder for at støje i forbindelse med havnetræffet, skyldes det ikke, at politiet vender det døve øre til, forsikrer Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er helt opmærksomme på, at der er et problem de torsdage, hvor der er mange motorcykler på Roskilde Havn, men hvis vi skal have en sag, skal vi enten selv have set dækafbrænding eller hørt kraftig opgasning, eller også skal vi have et godt vidne, der kan fortælle, hvem der har gjort det. Så snart vi viser os, har det en begrænsende effekt på den adfærd. Det gør det sværere for os at få fat i dem, der overtræder reglerne. Det har en præventiv virkning, så det, der virker bedst, er patruljering, siger Charlotte Tornquist.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis

arrow Begrænset plads til træf hele foråret
30. marts 2020 kl. 14:08 Opdateret: kl. 13:13
arrow Fire partier ønsker ny dialog om havnetræf
20. december 2018 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:34
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk