30. marts 2020
Stjerneløbet bliver i år uden tidtagning for at opfordre deltagerne til at køre mere sikkert i stedet for at jagte sekunder. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Stjerneløbet bliver i år uden tidtagning for at opfordre deltagerne til at køre mere sikkert i stedet for at jagte sekunder. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjerneløbet vil være mere sikkert: Dropper tidtagning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjerneløbet vil være mere sikkert: Dropper tidtagning
Roskilde - 16. februar 2020 kl. 06:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år var 600 cykelryttere med til Stjerneløbet, og med så mange mennesker på landevejene i Roskilde er det ekstra vigtigt at have styr på sikkerheden. Årets udgave bliver derfor uden tidtagning.

arrow Læs også: Stjerneløbet opgiver at få eliten med

- Vi ved jo godt, at resultatet spiller en vigtig rolle i cykelløb. Desværre har vi også oplevet nogle grimme uheld i cykelløb, fordi nogle deltagere med uforsvarlig kørsel tilsidesætter egen og andres sikkerhed i forbindelse med motionscykelløb. Man cykler simpelthen over evne og risikerer at overse lyskryds eller bilister. Så i år går vi med Stjerneløbet forrest og sender et klart signal om, at sikkerhed er vigtigt for os, siger Bo Wacker, idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland, som arrangerer løbet.

De kan støttes
I år kan deltagerne i Stjerneløbet vælge mellem at støtte følgende velgørenhedsorganisationer:

  • Børnecancerfonden & Børnelungefonden - Team Rynkeby
  • Børn, Unge & Sorg - Team Giv Håb
  • Glade Børn Fonden – Team Glade Børn
  • Julemærkehjemmene - Tour de Taxa
  • Scleroseforeningen – Cykelnerven

Stjerneløbet indtager Stændertorvet i Roskilde mandag den 1. juni, 2. pinsedag, og lige som sidste år cykler deltagerne i den gode sags tjeneste og samler ind til fem velgørenhedsorganisationer.

- Sidste år havde vi stor succes med at øremærke en del af tilmeldingsgebyret til velgørenhed. Det gav en ekstra dimension til cykelløbet og fungerede rigtig godt. I år gentager vi derfor succesen og samler ind fem forskellige organisationer, siger Bo Wacker.

Det danske vintervejr indbyder ikke til at finde cyklen frem, så 1. juni kan virke langt væk. Alligevel er der en god grund til at sætte kryds i kalenderen allerede nu. Hele familien kan være med på 18 km, mens motionsløbet er 68 km.

- Frem til 1. marts kan man spare 50 kroner på sin tilmelding, men man støtter naturligvis stadig de velgørende organisationer med samme beløb, siger Bo Wacker.

Læs mere om Stjerneløbet på www.dgi.dk/stjerneloeb

arrow 620 ude at køre Stjerneløb
15. september 2019 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk