21. januar 2021
Sten Sønderhousen med mundbind. Foto: privat
Sten Sønderhousen med mundbind. Foto: privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sten sælger mundbind for at hjælpe ven i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sten sælger mundbind for at hjælpe ven i nød
Roskilde - 27. november 2020 kl. 19:02
Af Heidi Engelund

I nøden skal man kende sine venner, lyder et gammelt ordsprog, og sådan en ven er Sten Sønderhousen fra Viby. Hans gode ven i Bangkok har mistet sit kundegrundlag på grund af corona, så Sten Sønderhousen har fornyligt startet firmaet Stens Stoffer, der sælger stofmundbind syet af vennen i Thailand.

- Jeg har startet firmaet for at hjælpe en god ven og skrædder i Bangkok, der har syet alt mit tøj gennem de sidste 13 år. Da Covid-19 i marts lukkede verden, blev hans forretning næsten lukket fra den ene dag til den anden, da han lever af turister. I Thailand har man ikke de samme hjælpepakker til virksomheder som der er i Danmark, siger han.

Ideen med at sy mundbind dukkede op, da kravet om at bære mundbind kom fra statsminister Mette Frederiksen.

- Jeg valgte at få lavet nogle stofmasker, som jeg solgte til venner og bekendte og fik positive tilbagemeldinger. Så jeg bestilte lidt flere hjem og produktionsudviklede på dem med blandt andet metaltråd ved næsen, siger han.

I starten blev mundbindene kun solgt fra en hjemmeside, men salget gik så godt, at han valgte at oprette firmaet Stens Stoffer.

Mundbindene er syet med tre lag stof og kan vaskes ved 60 grader, men er ikke CE-godkendte. Til gengæld kan man bestille mundbind med broderet firmalogo på.

- Jeg har lige nu 47 forskellige masker på min hjemmeside, og der kommer flere til, siger Sten Sønderhousen, der også har mundbind med øl på.

Han har fået en aftale med det lokale firma i Roskilde, Sports & Erhvervshuset, om salg af mundbind lokalt, men håber også at kunne fange folks interesse på Facebook.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk