8. august 2020
Beredskabet var nytårsdag i fuld gang med at lægge watertubes ud ved Jyllinge Nordmark.
gallery icon

Se billedserie

Beredskabet var nytårsdag i fuld gang med at lægge watertubes ud ved Jyllinge Nordmark.
Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Status på stormen: Nu lægges der watertube ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Status på stormen: Nu lægges der watertube ud
Opdateret 01. januar 2019 kl. 16:20
Roskilde - 01. januar 2019 kl. 13:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der tages ingen chancer i Jyllinge Nordmark i forbindelse med den varslede høje vandstand, som forventes at toppe i aften mellem klokken 24 og 02. Beredskab og digelag har slået på klokken og aktiveret frivillige, som skal hjælpe med at lægge en watertube ud for enden af Paulsvej og om forbi Storkevej/Vernersvej, på den strækning af beredskabstracéet, som ikke et blevet etableret.

arrow Læs også: Antal huse med vand på gulvet: Nul

DAGBLADET har været i kontakt med beredskabet, som sammen med digelaget har bedt om 40-50 frivillige til at hjælpe, og lige nu strømmer beskederne ind om at folk er på vej. Det handler nok mest om at sidde på den cirka 200 meter lange watertube ind til den blive fyldt med vand, så den ikke flyver væk, hvilket tidligere har vist sig at være et problem.

- Det ekstra jord som lå i begge ender af hullet ved Storkevej/Vernersvej er blevet kørt på, så hullet er blevet cirka 60 meter kortere. Så har vi 155 meter i midten, der er vi nu gået i gang med at lægge en watertube ud, siger indsatsleder fra Østsjællands Beredskab, Bo Henrik Jensen.

Ud mod fjorden er der, med de nuværende prognoser, ingen grund til at være bekymret for vand i husene, dog vil enkelte haver nok stå under vand, lyder meldingen.

- Vi arbejder helt tæt sammen med digelaget, for de har meget stor og detaljeret ekspertviden om område og det er en uvurderlig hjælp, siger Bo Henrik Jensen.

Endelig så er der hullet ved Fasanvænget. Det er ikke stort, men det skal lukkes.

- Vi har otte super seje brandkadetter, som står på stationen i Roskilde og fylder sandsække. Vi skal bruge i alt 300. Dem er de næsten færdig med at fylde. Når brandkadetterne er færdige med at fylde kører de til Jyllinge Nordmark med nogle af vores veteraner, og så lægger de sandsække ud sammen med beboerne, siger Bo Henrik Jensen.

Det forventes at arbejdet med at lægge watertuben ud kommer til at tage tre til fire timer, og den lokale Kvickly har meldt sig på banen med forplejning.

Lige nu siger prognosen fra DMI 125 centimeter over daglig vande. Prognosen har været oppe på 137 og DMI opdaterer den løbende.

Digelaget opfordre det de kalder stormflodsturister til at holde sig væk fra området, men kommer man for at hjælpe er man naturligvis meget velkommen.

arrow Stormflod erklæret i store dele af det sydlige Danmark
03. januar 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:46
arrow - Meldinger fra DMI helt hen i vejret
03. januar 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Vikingeskibsmuseet slap nådigt
02. januar 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk