24. juni 2021
Foto: Lars Kimer
Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Standset af anden bilist: Spritstiv mand fik taget bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Standset af anden bilist: Spritstiv mand fik taget bilen
Roskilde - 17. maj 2021 kl. 12:58

En 21-årig mandlig bilist fra Roskilde har nu ikke længere en bil - eller det vil sige, at et nært familiemedlem ikke længere har en bil.

Det skyldes, at den 21-årige havde drukket så tæt, at politiet forventer, at resultatet af den blodprøve, som blev taget fra manden, da han natten til lørdag blev anholdt på tankstationen på Helligkorsvej i Roskilde, vil være over 2,0 i promille.

En anden bilist, en 29-årig mand, havde set den yngre bilist gå noget usikkert rundt på en tankstation, inden han var kørt fra stedet i bil. Anmelderen fulgte efter og fik standset den 21-årige, indtil politiet kom frem.

Den 21-årige mand blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen blev han løsladt og samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde den personbil, som han havde været fører af.

Alkometertestene havde indikeret, at han var så påvirket af alkohol, at analyseresultaterne af blodprøven kan forventes at overstige 2,00 promille.

Dermed havde politiet hjemmel til at beslaglægge personbilen, som tilhørte et nærtstående familiemedlem, ud fra den nyligt udvidede lovhjemmel til at beslaglægge køretøjer.

Bilejeren er også underrettet herom, og den 21-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk