25. oktober 2021
Rune Tonsgaard Sørensen (midten) spiller violin i Dreamers' Circus, der er blevet stadsmusikanter i Roskilde. Han er også medlem af Den Danske Strygekvartet, og hans to musikalske verdener mødes i en fælles koncert på Roskilde Festival i 2022. Foto: Lars Ahn Pedersen
Rune Tonsgaard Sørensen (midten) spiller violin i Dreamers' Circus, der er blevet stadsmusikanter i Roskilde. Han er også medlem af Den Danske Strygekvartet, og hans to musikalske verdener mødes i en fælles koncert på Roskilde Festival i 2022. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadsmusikanter og andre gengangere får ny chance på Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadsmusikanter og andre gengangere får ny chance på Roskilde Festival
Roskilde - 13. oktober 2021 kl. 17:11
Af Lars Ahn Pedersen

Som født og opvokset i Roskilde havde violinisten Rune Tonsgaard Sørensen set ekstra meget frem til Roskilde Festival i 2020.

arrow Læs også: Flere billetter til Roskilde Festival - men kun til dem her

Han er medlem af både folkemusiktrioen Dreamers' Circus og den klassiske Den Danske Strygekvartet, og planen var, at de skulle give en fælles koncert på festivalen.

- Det havde jeg godt nok glædet mig meget til, så det er sindssygt ærgerligt, sagde Rune Tonsgaard Sørensen til DAGBLADET sidste år, da det stod klart, at festivalen måtte aflyses.

I stedet så han frem mod 2021, hvor dobbeltkoncerten fik genvalg, men siden måtte han igen sande, at det heller ikke blev til noget.

Tålmodighed belønner sig dog, for da Roskilde Festival forleden offentliggjorde de første 24 navne til festivalen i 2022, var Dreamers' Circus og Den Danske Strygekvartet igen med på plakaten.

I mellemtiden er Dreamers' Circus blevet stadsmusikanter i Roskilde og skal også spille på Roskilde Festivals nye festival Grasp, der finder sted på Musicon i november.

Flere gengangere

Dreamers' Circus og Den Danske Strygekvartet er langt fra de eneste gengangere fra 2020- og 2021-programmet.

Da Roskilde Festival aflyste dette års udgave, var meldingen ellers, at man nu ville viske tavlen ren og begynde forfra med musikprogrammet, fordi det ikke gik at præsentere navne, som var aktuelle for to år siden.

Men blandt de 24 første navne finder man Tyler, the Creator og Haim, som også var hovednavne i 2020 og 2021, lige som Arlo Parks, Moses Sumney, Fontaines D.C., Idles, Kelly Lee Owens, Land of Kush, Lingua Ignota, Poppy og Seni Reak Juarta Putra alle vækker genklang, når man sammenligner programmerne for de tre år.

Roskilde-bandet Joyce spillede på Summer Days i juni og får nu også chancen på den rigtige Roskilde Festival til næste år. Foto: Thomas Olsen

Danske navne forfremmet

I den danske afdeling er der Jada, som skulle have åbnet Orange Scene både i 2020 og 2021, men nu i stedet får en nattekoncert på festivalens største scene.

Derudover er både Erika de Casier - nylig modtager af Kronprinsparrets stjernedryspris - og Roskilde-bandet Joyce blevet forfremmet fra festivalens optaktsdage i 2020 til den egentlige festival i 2022, efter at de er blevet mere etablerede navne på den danske musikscene i mellemtiden.

Begge spillede også i sommer på Dyrskuepladsen i forbindelse med Roskilde Festivals alternative koncertrække Summer Days.

Erika de Casier har remixet et nummer med et af hovednavnene i 2022, Dua Lipa, som modsat de øvrige nævnte navne ikke har været på festivalplakaten i 2020 og 2021. Dua Lipa har dog tidligere optrådt på Roskilde Festival, da hun spillede på Orange Scene i 2018.

arrow Popdronning klar til Roskilde Festival: Se nogle af de nye navne her
12. oktober 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:26
arrow Se billederne: Ung trio fejret som stadsmusikanter
24. september 2021 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:22
arrow Roskilde Festival kommer med ny festival
14. september 2021 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:12
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk